Το βραβείο “Silver Award” στην κατηγορία “Sustainable Transport” για το πρόγραμμά της “Εco-Driver”, έλαβε η Novartis Hellas, διάκριση που σύμφωνα με την διοίκησή της, αποδεικνύει την έμπρακτη δέσμευση της εταιρείας στο κομμάτι της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στόχος του προγράμματος ήταν η μείωση των εκπομπών ρύπων χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα με κινητήρες Diesel. Για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του Project, η εταιρεία ακολούθησε τη Μεθοδολογία DMAIC (Define, Measure, Analyze, Improve, Control) και εφάρμοσε επίσης και προγράμματα εκπαίδευσης σε όλο ανθρώπινο δυναμικό για μια οικολογική οδήγηση. Αποτέλεσμα της συντονισμένης ενέργειας ήταν να επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης του CO2 περισσότερο από 24% που προκύπτει από την αντικατάσταση ενός μέρος του στόλου της εταιρείας με diesel engine αυτοκίνητα.

Στην κατηγορία του “Sustainable Transport” συμμετείχαν επιχειρήσεις και οργανισμοί που έχουν αναπτύξει ή εφαρμόσει τεχνολογίες και πρακτικές με στόχο την προώθηση μεταφορών (γη, θάλασσα, αέρας), με μικρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, ενεργειακή αποδοτικότητα και χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Τα Environmental Awards επιβραβεύουν τα καλύτερα προγράμματα και πρακτικές που υλοποιούν επιχειρήσεις και φορείς οι οποίοι μέσα από τη συγκεκριμένη δραστηριοποίηση τους υποστηρίζουν έμπρακτα ότι η λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος είναι σίγουρη οικονομική και κοινωνική επένδυση για το μέλλον.

Οι συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, γεγονός που δημιούργησε ισχυρό ανταγωνισμό. Χαρακτηριστική είναι η αύξηση κατά 82% της συμμετοχής υποψηφιοτήτων από νέες εταιρείες, αλλά και η σημαντική αύξηση συνολικά των εταιρειών που διαγωνίστηκαν (κατά 37%). Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την ευρεία αποδοχή του θεσμού από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και ότι οι ίδιες οι επιχειρήσεις πλέον δεσμεύονται ολοένα και περισσότερο για αειφόρους δράσεις.

Facebook Comments