Η Αντζελίνα Τζολί ζωντανεύει την πιο διάσημη και κακιά μάγισσα των παραμυθιών, την υπεύθυνη για την τραγική μοίρα της «Ωραίας Κοιμωμένης», στην πολυαναμενόμενη ταινία, «Maleficent».

Η 38άχρονη αμερικανίδα ηθοποιός, η οποία θεωρείται μια από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου, στη νέα ταινία της Ντίσνεϋ μεταμορφώνεται σε μια από τις πιο τρομακτικές μάγισσες. Η Τζολί, έπειτα από την περιπέτεια της υγείας της, συγκεντρώνει  όλα τα βλέμματα πάνω της, μιας και επιστρέφει με ένα κόντρα – ρόλο.

Το έργο μπορεί να βασίζεται στο παραμύθι του διάσημου συγγραφέα Σαρλ Περό, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο του «Τα Παραμύθια της Μητέρας Χήνας», το 1697, αλλά στην καινούρια εκδοχή του, «Maleficent», κεντρικός χαρακτήρας θα είναι η μάγισσα.

Στην υπόθεση του έργου, μια κακιά μάγισσα θύμωσε πάρα πολύ και καταράστηκε ένα νεογέννητο κοριτσάκι, την πριγκίπισσα Ωρόρα. Στην χιλιοειπωμένη ιστορία της «Ωραίας Κοιμωμένης» όλοι γνωρίζουν την τύχη της πριγκίπισσας, ελάχιστοι όμως θυμούνται το όνομα της μάγισσας. Στην μεταφορά του παραμυθιού από την Ντίσνεϋ το 1959, η «Maleficient», η κακιά μάγισσα, ήταν μια εμβληματική μορφή της ιστορίας. Με περισσότερο από μισό αιώνα να έχει περάσει, ήρθε η ώρα  να μάθουμε την ιστορία της και να καταλάβουμε τι της συνέβη και την οδήγησε να ρίξει την σκοτεινή της κατάρα.

Η ταινία που ξεκίνησε ως πρότζεκτ του Μπραντ Πιτ – για να καταλήξει στον σκηνοθέτη Ρόμπερτ Στρόμπεργκ – αποτελεί την αφήγηση μιας γνωστής ιστορίας μέσα από μια διαφορετική οπτική.  Ο Στρόμπεργκ (2 βραβεία Όσκαρ για τα «Avatar» και «Aλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»), φροντίζει  – πέρα από τη δαιμόνια ομορφιά της Τζολί – να αποδοθεί και  η μελαγχολική πλευρά της  ηρωίδας, η οποία είναι καταδικασμένη να ζει στο σκοτάδι.

Facebook Comments