Ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο καταδίκασε τις «ελεεινές» απειλές εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στη Ρώμη κάνοντας λόγο για «ελεεινή πρόκληση».

Τρία δέματα τα οποία περιείχαν κομμένα κεφάλια χοίρων εστάλησαν στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Ρώμη, στην μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης και σε ένα μουσείο στο οποίο πραγματοποιείται μια έκθεση για τον εβραϊκό πολιτισμό.

Αυτοί που βρίσκονται πίσω από τις συγκεκριμένες απειλές «δεν έχουν καμιά σχέση με τη Ρώμη και τους Ρωμαίους, που με ανθρώπινα και πολιτισμένα αισθήματα, δημοκρατική γνώση, παιδεία και πολιτισμό, στέκονται αδελφωμένοι πλάι στους άνδρες και στις γυναίκες εβραϊκής προέλευσης και πίστεως», ανέφερε ο κ. Ναπολιτάνο σε μια τελετή για την Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.

Η αστυνομία της Ιταλίας ερευνά την υπόθεση, η οποία αποκαλύφθηκε το σαββατοκύριακο, με τις υποψίες της να πέφτουν πρωτίστως σε οργανώσεις της Ακροδεξιάς, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Εξάλλου οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν δύο άνδρες οι οποίοι συνδέονται με νεοναζιστικές οργανώσεις και κατηγορούνται ότι έγραψαν αντισημιτικά συνθήματα σε τοίχους κοντά σε δικαστήριο της Ρώμης.

Τους ασκήθηκε δίωξη για διάδοση ρατσιστικού μίσους και αφέθηκαν ελεύθεροι.
 

Facebook Comments