«Μίνι Ευρωκοινοβούλιο» για την Ευρωζώνη θέλει ο Σόιμπλε

ΣΚΑΪ

«Μίνι Ευρωκοινοβούλιο» για την Ευρωζώνη θέλει ο Σόιμπλε, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Τη σύσταση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα κράτη – μέλη της ζώνης του ευρώ επιθυμεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως ανέφερε τη Δευτέρα σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην οποία μετείχε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως τόνισε, επιθυμία των 18 κρατών - μελών της Ευρωζώνης είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ενώ επανέλαβε την ανάγκη για εκτεταμένες νομικές αλλαγές για την υποστήριξη των απαιτούμενων οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Πάντως, σύμφωνα με αναλυτές, ενδεχόμενος διαχωρισμός της Ευρωβουλής όχι μόνο θα οδηγήσει σε περισσότερη γραφειοκρατία, αλλά ουσιαστικά θα οδηγήσει στη διάλυση ενός από τους τρεις θεσμικούς πυλώνες της ΕΕ.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων» είπε στο μεταξύ ο Σόιμπλε. «Οι αριθμοί φαίνονται καλοί, αλλά χρειάζονται πρόσθετες προσπάθειες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.