Ανακάμπτουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στην διήμερη συνεδρίαση της Fed η οποία ολοκληρώνεται αύριο, με τον χορό των εταιρικών αποτελεσμάτων να συνεχίζεται.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύεται 0,4% , ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,37%, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,70%, ο γερμανικός DΑΧ κερδίζει 0,70%, ενώ στο +0,75% και στο +0,94% κινούνται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB.

Οι μετοχές της Siemens σημειώνουν ισχυρή άνοδο μετά την ανακοίνωση της αύξησης κατά 20% στα κέρδη δ τριμήνου.

Οι μετοχές της ολλανδικής Philips σημειώνουν πτώση 0,5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας με τις πωλήσεις της εταιρείας να κινούνται χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Software ενισχύεται 5,5% , καθώς αν και η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση στις πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη του τέταρτου τριμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω εξαγορών το 2014.

Οι μετοχές της STMicroelectronics 1υποχωρούν 1,8% καθώς γαλλική τεχνολογική εταιρεία εμφάνισε ζημίες το τέταρτο τρίμηνο.

Σε άλλα επιχειρηματικά νέα, η Royal Bank of Scotland προειδοποίησε χθες για αιφνιδιαστική πτώση των επιπέδωσαν κεφαλαίου στα αποτελέσματα του 2013, με τις μετοχές της σήμερα να συνεχίζουν την πτώση, καταγράφοντας απώλειες 1,3%.

Η προσοχή στρέφεται σήμερα και στη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve, η οποία θα είναι η τελευταία με επικεφαλής τον Μπεν Μπερνάνκι, και με τους περισσότερους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα αποφασιστεί η περαιτέρω μείωση ύψους 10 δισ. δολαρίων του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων.

Επίσης, οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες στα πλαίσια του Ecofin.

Το γαλλικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας χθες αργά το βράδυ. Ο αριθμός των ανθρώπων που είναι στην «κατηγορία Α» των ανέργων – πλήρως και όχι μερικώς ανέργων – αυξήθηκαν 0,3% στα 3,3 εκατ. το Δεκέμβριο. Τα στοιχεία είναι ακόμα ένα πλήγμα για τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, που είχε δεσμευθεί να αρχίσει η μείωση της ανεργίας έως το τέλος του 2013.

Facebook Comments