Τα μέτρα πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση που διενήργησε στους ισολογισμούς των τραπεζών έχουν ενισχύσει περισσότερο την εμπιστοσύνη στο ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, αναφέρεται στην εισαγωγή της ετήσιας έκθεσης της κεντρικής τράπεζας.

Σύμφωνα με αυτά, ο κ. Ντράγκι τονίζει ότι «τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι οι παράλληλες πρωτοβουλίες πολιτικής, όταν συνδυάζονται, είναι αποτελεσματικές». Υπογραμμίζει ακόμη ότι τα κόστη δανεισμού των τραπεζών προς τις επιχειρήσεις έχουν υποχωρήσει, ενώ δείχνουν μικρότερες διαφοροποιήσεις μεταξύ των μελών της ευρωζώνης.

«Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη, καθώς και οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό – τόσο από εξωτερικούς παρατηρητές όσο και από το προσωπικό της ΕΚΤ – έχουν αναθεωρηθεί ανοδικά. Και συνολικά η εμπιστοσύνη έχει αυξηθεί».

Έτσι, οι δράσεις της ΕΚΤ «δεν είναι μόνο συμβατές με την αποστολή μας. Είναι αξιόπιστες, ξεκάθαρες και αποτελεσματικές. Συνεχίζουν να στηρίζουν την εμπιστοσύνη στο ευρώ», τονίζει.

Facebook Comments