Ανοδικά κινείται σήμερα η Wall Street μετά από τρεις ημέρες συνεχούς πτώσης, παρά την απογοήτευση από τα αποτελέσματα της Apple η οποία δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλύτων. Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed που ξεκινά σήμερα.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,45%, ο  S&P κινείται 0,65% υψηλότερα και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,28%, μετά και τα καλά αποτελέσματα από εταιρείες όπως η Ford Motor και η Pfizer.

Χθες, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, η Apple ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων για το α’ τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, ωστόσο οι πωλήσεις των iPhones κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών της Wall Street. Η μετοχή της σήμερα υποχωρή 8,70%.

Η μετοχή της Ford ενισχύεται 0,7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, τα οποία ήταν ανώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Pfizer, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής φαρμάκων παγκοσμίως, ενισχύεται 3%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας, όπου τα κέρδη της διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς η εταιρεία μείωσε τα κόστη.

Για κάθε μία μετοχή που υποχωρεί σήμερα στη Wall Street, δύο ενισχύονται, με την αξία συναλλαγών αυτή την ώρα να διαμορφώνεται στα 229 εκατ.  δολάρια, και τον όγκο στα 65 εκατ. τεμάχια.

Εν τω μεταξύ, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ ξεκινά σήμερα τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτιής, της οποίας θα προεδρεύσει για τελευταία φορά ο Μπεν Μπερνάνκε, με τους επενδυτές να αναμένουν ευρέως την ανακοίνωση περαιτέρω μείωσης των μέτρων τόνωσης της αγοράς, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα με τις μηνιαίες αγορές assets να διαμορφώνονται πλέον στα 65 δισ. ευρώ, από 75 δισ. ευρώ προηγουμένως.

Facebook Comments