«Ελλιπείς, περιστασιακές και αποσπασματικές» χαρακτηρίζει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες εφαρμόζονται στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι ο στόχος της εσωτερικής υποτίμησης επιδιώχθηκε κυρίως με τη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για «υπερφορολόγηση» των Ελλήνων πολιτών και εκφράζονται επιφυλάξεις ως προς τα τελικά οφέλη μιας επιστροφής στις αγορές το 2014.

Την ώρα που η δημοσιονομική προσαρμογή χαρακτηρίζεται από σημαντική πρόοδο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, στο πλαίσιο της 3μηνιαίας έκθεσης (Οκτ – Δεκ 2013) η οποία δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

«Η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει αισθητά, να μηδενίσει ή και να μετατρέψει σε πλεονάσματα όλα τα ελλείμματα που είχε και πριν από την κρίση, με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζει πλέον τις χειρότερες δημοσιονομικές επιδόσεις στην Ευρωζώνη», παρατηρεί η επιστημονική επιτροπή του Γραφείου, προσθέτοντας ότι το επιχειρηματικό κλίμα έχει βελτιωθεί, τα spreads έχουν πέσει, ο χρηματιστηριακός δείκτης ανεβαίνει και η φυγή κεφαλαίων ανακόπηκε.

Facebook Comments