Αν πριν από δύο χρόνια τα δημοσιεύματα  έδιναν και έπαιρναν για μέγα deal ανάμεσα στην Εθνική και την Deutsche, οι επαφές και οι αναφορές του private banking του Ελληνικού τραπεζικού ομίλου φροντίζουν να… συντηρούν τις φήμες. Δίδοντας μάλιστα την αίσθηση ότι οι σχέσεις των δύο τραπεζών έρχονται όλο και πιο κοντά.

Στην επενδυτική στρατηγική που ακολουθεί για φέτος το private banking της Εθνικής Τράπεζας υιοθετούνται πλήρως οι προτάσεις του Γερμανικού τραπεζικού κολοσσού, δίδοντας την αίσθηση ότι το private banking της ΕΤΕ λες και λειτουργεί… καθ’ υπαγόρευση της Deutsche Bank.

Η ΕΤΕ αναπροσαρμόζει την επενδυτική στρατηγική της από τον Σεπτέμβριο του 2013 εντάσσοντας πλήρως σε αυτή τις επενδυτικές προτάσεις του Γερμανικού ομίλου για επενδύσεις στις αγορές και μάλιστα υιοθετεί τη στρατηγική έκθεσης της D.B. υπό τον τίτλο Τhe House View.

Στο σημείωμα του private banking της ΕΤΕ προς τους πελάτες της αναφέρεται επί λέξει στην εισαγωγή, «παραθέτουμε παρακάτω στοιχεία από την πρόσφατη ανάλυση της Deutsche Bank (“Deutsche Bank Research – The House View: Outlook 2014?”, 09 Jan 2014), σχετικά με τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και τις προοπτικές στις διεθνείς αγορές».

Μάλιστα, το private banking της Εθνικής –κατόπιν υποδείξεως;- αναθεωρεί το χαρτοφυλάκιό του, λέγοντας επί λέξει: «στη συνέχεια αναθεωρούμε το χαρτοφυλάκιο που είχαμε σχεδιάσει βάσει των απόψεων της Deutsche Bank. Το χαρτοφυλάκιο βασίζεται σε προϊόντα από την πλατφόρμα μας, με ημερομηνία έναρξης Σεπτέμβριο ’13 (και μετέπειτα αναθεωρήσεις).

Τέλος, γράφει, «παραθέτουμε προϊόντα (α/κ) σε ευρώ που έχουμε στην πλατφόρμα μας και συνάδουν με τις θέσεις της Deutsche Bank (σ.σ. πριν ή μετά την αναθεώρηση;) – παρακαλούμε πολύ, ρωτήστε μας για τα αντίστοιχα προϊόντα σε δολάριο, αν υπάρχει ενδιαφέρον από πελάτες σας».

Στη συνέχεια παρατίθενται οι απόψεις του Group Chief Economist της Deutsche Bank.

Τα σημαντικά σημεία της ανάλυσης Deutsche Bank είναι τα εξής:

Υπερστάθμιση:

Α) μετοχές Αμερικής (αγορά κατοικίας όσο και η αγορά εργασίας ανακάμπτουν – ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να ανέλθει στο 3,5% το 2014 – στόχος για τον δείκτη S&P500 για τέλος 2014 είναι 1.850 μονάδες)

Β) μετοχές Ευρώπης (Ευρωζώνη αναμένεται να επιστρέψει για πρώτη χρονιά μετά το 2011 σε θετική ανάπτυξη στο 1,0% το 2014 και 1,4% το 2015 – επίσης τα εταιρικά κέρδη Ευρωπαϊκών εταιρειών αναμένεται να αυξηθούν κατά 12% το 2014)

Προτιμώνται εταιρείες υψηλής μερισματικής απόδοσης.

Γ) μετοχές Ιαπωνίας

Υποστάθμιση:  α) Μετοχές Αναδυόμενων αγορών  β) Πετρέλαιο γ) Χρυσό

Ουδέτεροι:  εταιρικά ομόλογα.

Τέλος, οι προβλέψεις των αναλυτών για την ισοτιμία του ευρώ έως το τέλος του 2014 είναι:  είναι EUR/US$ 1,25.

Mεγάλοι πελάτες του private banking της ΕΤΕ πάντως, δεν παύουν να είναι υποψιασμένοι ως προς το τι μέλλει γενέσθαι μετά τη δεύτερη φάση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και του ενδεχομένου μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι του εξωτερικού να βρεθούν με μετοχές Ελληνικών τραπεζών αλλάζοντας εκ νέου τον χάρτη του εγχώριου πιστωτικού συστήματος.   

Facebook Comments