Κέρδη εκ νέου στην Ευρώπη

MarketNews

Κέρδη εκ νέου στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς η χθεσινοβραδινή απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας να αυξήσει τα επιτόκια, προκειμένου να «θωρακίσει» το νόμισμά της, τόνωσε τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου.

Η Νομισματική Επιτροπή της τράπεζας αύξησε το επιτόκιο overnight δανεισμού στο 12% από 7,75% - πολύ περισσότερο απ’ όσο ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Σύμφωνα με τους επενδυτές, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να βάλει «φρένο» στις πρόσφατες μεγάλες ρευστοποιήσεις στις αναδυόμενες αγορές.

«Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», σχολίασε ανώτατο στέλεχος της Berkeley Futures.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύεται κατά 0,8% στις 1.308,29 μονάδες, ενώ ο δείκτης των blue-chip της Ευρωζώνης Euro STOXX 50 σημειώνει άνοδο 1% στις 3.068,96 μονάδες.

Αξιόλογη άνοδος καταγράφεται και στα επιμέρους ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη DAX στη Φραγκφούρτη να ενισχύεται κατά 1,1%, τον γαλλικό CAC 40  να εμφανίζει κέρδη 0,9% και τον FTSE 100 στο Λονδίνο να βρίσκεται στο +0,7%