Μεγάλη νευρικότητα και διακυμάνσεις στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά,  την οποία έχει χτυπήσει η νόσος της…  μεταβλητότητας, το κύριο χαρακτηριστικό των αναδυόμενων αγορών. Με κίνηση πολύ κοντά στις 1.170 μονάδες, βγήκαν πωλητές και η αγορά επιστρέφει στα χαμηλά ημέρας, δηλαδή στις 1.142 μονάδες.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου εμφανίζει, επίσης, άνοδο στο 8,61%, τη στιγμή που η αναδυόμενη αγορά της Κωνσταντινούπολης καταγράφει απώλειες σχεδόν κατά 1,5% και την Πολωνίας σχεδόν κατά 0,5%. 

Όπως όλα δείχνουν, ούτε η νέα παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας μπορεί να ανατρέψει την κατάρρευση της λίρας, κάτι που έχει εμφανείς επιπτώσεις στην μετοχή της Εθνικής. Η γειτονική χώρα έχει μεγάλο πρόβλημα εμπιστοσύνης των επενδυτών, σημειώνουν ξένα μέσα ενημέρωσης. Η τελευταία έχει πραγματοποιήσει διακύμανση πάνω από 5%, διακινώντας 2,6 εκατ. τεμάχια και τζίρο 8,7 εκατ. ευρώ.

Πωλητές όμως, βγήκαν και στην Πειραιώς, η οποία δεν κράτησε το 1,7 ευρώ και υποχωρεί στο 1,63, ενώ περιορίζονται και τα αρχικά κέρδη της Alpha. Περιορισμός αρχικών κερδών παρατηρείται ακόμα στον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ, στα 10,16 και 9,75 ευρώ αντίστοιχα και στη ΔΕΗ στα 9,25 ευρώ.

Facebook Comments