Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Κορρές διαμορφώθηκαν στα 1,2 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2017.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Όμιλος, η αυξητική τάση στην Ελλάδα και σε στρατηγικές αγορές του εξωτερικού, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση των λειτουργικών ταμειακών ροών, χαρακτηρίζουν την πορεία της δραστηριότητας του Κορρές το πρώτο εξάμηνο του 2017. 

Στην Ελλάδα, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά  1%, αποτυπώνοντας τα θετικά αποτελέσματα των επιτυχημένων λανσαρισμάτων σε στρατηγικές κατηγορίες, όπως είναι τα προϊόντα περιποίησης προσώπου και αντηλιακής προστασίας. Υψηλό διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης +32% κατέγραψε ο Όμιλος στις αγορές προτεραιότητας της Ευρώπης – Γερμανία, Νορβηγία, Αγγλία, Γαλλία. Στην Αμερική τα βασικά κανάλια διανομής, όπως το δίκτυο SEPHORA, τα SEPHORA in JCPenney και το ηλεκτρονικό κατάστημα korresusa.com, παρουσίασαν σημαντική αύξηση πωλήσεων.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 30,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017 από 31,0 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016, αποτέλεσμα κυρίως της μεταβατικής περιόδου στο HSN στην αγορά της Αμερικής – στο τηλεοπτικό κανάλι HSN και στον Καναδά οι πωλήσεις κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, λόγω αναδιάρθρωσης της παρουσίας της μάρκας και της μετάβασης του μοντέλου διανομής σε ανεξάρτητο διανομέα αντίστοιχα.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανήλθαν στα 5,4 εκατ. ευρώ από 5,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016, επηρεασμένα από τις αλλαγές στην Αμερική.

Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 1,2 εκατ. ευρώ την εν λόγω περίοδο του 2017 από 2,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Facebook Comments