Γαλλία: Συνεχίζεται η συρρίκνωση του μεταποιητικού κλάδου

Bloomberg

Γαλλία: Συνεχίζεται η συρρίκνωση του μεταποιητικού κλάδου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Συνεχίστηκε για 13ο μήνα η συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Γαλλία τον Μάρτιο, εξαιτίας της νέας βουτιάς που κατέγραψαν οι παραγγελίες, παρά τη μείωση των τιμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Markit, ο δείκτης PMI σημείωσε οριακή άνοδο στις 44 μονάδες τον Μάρτιο, από 43,9 μονάδες τον Φεβρουάριο, και ανήλθε στα υψηλά τριών μηνών.

Ωστόσο, ο δείκτης παραμένει κάτω από τις 50 μονάδες, γεγονός που σημαίνει ότι ο μεταποιητικός κλάδος βρίσκεται σε τροχιά συρρίκνωσης.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Markit, για τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της μεταποίησης στη Γαλλία ευθύνεται η πτώση των νέων παραγγελιών για 21ο διαδοχικό μήνα, παρά τη μείωση των τιμών από τις εταιρείες.

«Η ανεπαίσθητη αύξηση του PMI δεν μπορεί να αποκρύψει το γεγονός ότι οι συνθήκες στον γαλλικό μεταποιητικό κλάδο συνέχισαν να επιδεινώνονται δραματικά τον Μάρτιο», σημείωσε ο Τζακ Κένεντι, ανώτατος οικονομολόγος της Markit.