Για τη στήλη η χθεσινή κούρσα δεν ήταν πειστική. Την επόμενη φορά που θα σας πάρει τηλέφωνο ο χρηματιστής σας να κλείσετε το margin να θυμάστε ότι σε μια περίοδο που παλεύουν τα βουβάλια στον βάλτο, δεν γίνεται να μην βραχούν οι βάτραχοι…

Αγοραστική ευκαιρία στον τίτλο της ΕΥΔΑΠ, λόγω και της υποχώρησης κατά 11% από τις 8 Ιανουαρίου εν μέσω γενικότερης διόρθωσης στο ΧΑ, βλέπει η Alpha Finance.  Την αρχή είχε κάνει η Eurobank Χρηματιστηριακή. Σημειώνουμε ότι το χαρτί γράφει απώλειες 5,5% από την  αρχή του χρόνου. 

Στην έκθεσή της, δίνει σύσταση outperform και τιμή-στόχο στα 10,5 ευρώ.

Όπως αναφέρει, ο τίτλος προσφέρεται ως αγοραστική ευκαιρία καθώς έχουν επιλυθεί διάφορες αβεβαιότητες που αναμένεται να γεμίσουν το ταμείο της, ενώ η πρόσφατη αναδιάρθρωση των τιμολογίων αναμένεται να οδηγήσει σε καθαρή μέση αύξηση του τιμολογίου νερού κατά 1%.

Berenberg: Η αλλαγή της νομοθεσίας για τον αναβαλλόμενο φόρο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, με τη Eurobank να επωφελείται περισσότερο, αφού το Core Tier 1 θα αυξηθεί από το 8,1% στο 13,5%.

Η Euroxx, με τον κ. Λ. Παπαδόπουλο εκ Λονδίνου στους κόλπους της,  εμφανίζεται καθησυχαστική για τις πολιτικές εξελίξεις και δικαιολογεί τις top επενδυτικές επιλογές της για φέτος. Αναλυτικά:

Πειραιώς: Για ισχυρές προοπτικές turnaround κάνει λόγο η χρηματιστηριακή σε ότι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, για την οποία δίνει τιμή-στόχο 1,50 ευρώ ανά μετοχή με σύσταση “equalweight”. Όπως επισημαίνει, κορυφαία προτεραιότητα της τράπεζας πρέπει να είναι ο εξορθολογισμός του κόστους, αλλά και η ενίσχυση των εσόδων από βασικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με την Euroxx, δεν υπάρχει πίεση για αποεπενδύσεις, ενώ πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στα νέα stress tests, με το τρέχον κεφαλαιακό «μαξιλάρι» των 2,7 δισ. ευρώ να παρέχει σημαντική προστασία έναντι ενός πιθανού αρνητικού αποτελέσματος.

Mυτιληναίος: Για τη Μυτιληναίος, η Euroxx δίνει τιμή στόχο 7,50 ευρώ με σύσταση overweight. Όπως επισημαίνει, αναμένει ανάκαμψη στα επαναλαμβανόμενα EBITDA στο τμήμα της μεταλλουργίας από τα 21 εκατ. ευρώ το 2013 στα 100 εκατ. ευρώ μέχρι το 2015, ενώ το τμήμα της ενέργειας αναμένεται να εμφανίσει EBITDA 85-95 εκατ. ευρώ το 2013-2015. Σε ό,τι αφορά τη ΜΕΤΚΑ, προβλέπει ότι το ανεκτέλεστο των2,7 δισ. ευρώ και τα νέα συμβόλαια ύψους 1,1 δισ. ευρώ που υπεγράφησαν τους τελευταίους 12 μήνες θα δημιουργήσουν ένα σταθερό EBITDA 90-100 εκατ. ευρώ ετησίως το 2013-2015.

Ελλάκτωρ: Για την Ελλάκτωρ, η χρηματιστηριακή δίνει τιμή στόχο 3,90 ευρώ με σύσταση overweight. Σημειώνει ότι η έγκριση από την Κομισιόν της επανεκκίνησης μεγάλων οδικών έργων αποτελεί σημαντικό καταλύτη, καθώς θα ξεκλειδώσει περίπου 495 εκατ. ευρώ από το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους 2,8 δισ. ευρώ της εταιρείας. Η Euroxx αναφέρει πως της αρέσουν τα αμυντικά χαρακτηριστικά της Ελλάκτωρ, που συνδυάζουν ένα χαμηλού ρίσκου χαρτοφυλάκιο έργων παραχώρησης με τις αναπτυσσόμενες δραστηριότητες στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της διαχείρισης αποβλήτων.

ΕΧΑΕ:  Στην ΕΧΑΕ, η χρηματιστηριακή δίνει τιμή στόχο 8,30 ευρώ με σύσταση overweight, χαρακτηρίζοντάς την «ένα από τα καλύτερα growth stories της Ελλάδας», με τα κέρδη ανά μετοχή να αναμένεται να αυξηθούν κατά μέσο όρο 39% το διάστημα 2012-2015. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Euroxx, η υψηλότερη κεφαλαιοποίηση της αγοράς, η ανακατάταξη και η μεταφορά στον MSCI Emerging Markets και η άσκηση των warrants των τραπεζών θα αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις των αυστηρότερων ρυθμιστικών κανονισμών για το margin trading και του φόρου υπεραξίας 15% στα φυσικά πρόσωπα από την 1η Ιανουαρίου.

ΧΣ

Facebook Comments