ΕΚΤ: Αμετάβλητη αναμένεται η νομισματική πολιτική

MarketNews

ΕΚΤ: Αμετάβλητη αναμένεται η νομισματική πολιτική, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στη χαλαρή νομισματική πολιτική εκτιμάται ότι θα επιμείνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έως και τα μέσα της επόμενης χρονιάς, σε μία προσπάθεια να δώσει ώθηση στην ασθμαίνουσα ανάκαμψη της Ευρωζώνης.

Δεν αναμένεται, ωστόσο, να τολμήσει μία περαιτέρω μείωση του βασικού επιτοκίου δανεισμού στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Σε δημοσκόπηση του Reuters η πλειονότητα των οικονομολόγων προέβλεψε ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 0,25% έως και τον Ιούνιο του 2015, αποφεύγοντας την όποια κίνηση προς τα επάνω ή προς κάτω.

Αν και η φθηνή προσφορά χρήματος έχει οδηγήσει σε ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου κατά περίπου 2% από τον περασμένο Νοέμβριο έως σήμερα, η ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος δεν συνιστά προς το παρόν πηγή ανησυχίας.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, διαμορφώθηκε στο 0,8% τον Δεκέμβριο, ενώ βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων επιταχύνθηκε ελαφρά στο 0,9% τον Ιανουάριο.