Μυστική συνάντηση με αντικείμενο την Ελλάδα φέρεται να πραγματοποιήθηκε μετά το Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, χωρίς να μετέχει σε αυτή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπως υποστηρίζει η Wall Street Journal.

Στην συνάντηση μετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ, από την ευρωζώνη και τα υπουργεία Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας, όπως υποστηρίζουν πηγές της εφημερίδας με γνώση της κατάστασης, οι οποίες ωστόσο μίλησαν ανώνυμα καθώς «δεν είχαν την σχετική εξουσιοδότηση να μιλήσουν στους δημοσιογράφους».

Στη συνάντηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι φέρεται να προσπάθησαν να βρουν λύσεις για δυο θέματα που απειλούν να προκαλέσουν πρόβλημα στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και ευρύτερα της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires συζήτησαν πώς να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει με τις αντιλαϊκές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δεύτερον πώς να συγκεντρώσουν τα επιπλέον κεφάλαια για να καλυφθεί το κενό στη χρηματοδότηση της χώρας για το δεύτερο μισό του έτους, το οποίο εκτιμάται στα 5 δισ. ευρώ με 6 δισ. ευρώ.

Η συνάντηση δεν κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται εξ αποστάσεως, αναφέρει το πρακτορείο, συμπληρώνοντας ότι αντιπρόσωποι της τρόικας έχουν αναβάλει τα σχέδια τους να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Οι ανησυχίες αυξάνονται καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες ωριμάνσεις κυβερνητικών ομολόγων τον ερχόμενο Μάιο ύψους 11 δισ. ευρώ, σημειώνει το Dow Jones Newswires.

Όπως αναφέρει, το ΔΝΤ δεν έχει εκταμιεύσει οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα από τον Ιούλιο και έχει καθυστερήσει 3,8 δισ. ευρώ στις προγραμματισμένες πληρωμές. Το ΔΝΤ επιμένει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τη χρηματοδότηση της χώρας για τους επόμενους 12 μήνες και αυτή η προϋπόθεση δεν έχει ικανοποιηθεί.

Facebook Comments