Προς συμψηφισμό οφειλών και πιστώσεων προς το Δημόσιο

Ελεύθερος Τύπος

Προς συμψηφισμό οφειλών και πιστώσεων προς το Δημόσιο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να συμψηφίζουν τις απαιτήσεις τους από το σύνολο του δημόσιου τομέα με τις οφειλές τους προς το Δημόσιο. Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, με δηλώσεις τις οποίες έκανε στον «Τύπο της Κυριακής».

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός, «ολοκληρώνεται η επεξεργασία των αναγκαίων τροποποιήσεων στο θεσμικό πλαίσιο του συμψηφισμού, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και μάλιστα όχι μόνο για το Δημόσιο, αλλά για όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης».

Επίσης, ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε την αύξηση του ακατάσχετου ορίου σε μισθούς και συντάξεις στα 1.500 ευρώ τον μήνα. «Τροποποιείται το θεσμικό πλαίσιο των κατασχέσεων, έτσι ώστε να ενισχυθεί η προστασία από τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων έως 1.500 ευρώ και να αποκλειστούν κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ», όπως είπε χαρακτηριστικά.