Τα κουτσομπολιά  δίνουν και παίρνουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όχι μόνο. Ο λόγος μα για ποιον άλλον φυσικά από τον υφ. Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν πίσω από την πλάτη του, τόσο σε επίπεδο «γαλάζιων» βουλευτών όσο και στρατιωτικών, ότι «λίγο θέλει και θα ανοίξει γραφείο «στρατιωτικού τουρισμού».

Μετά από το κατσάδιασμα που εισέπραξε  από την κόντρα που άνοιξε με γνωστό δημοσιογράφο και καναλάρχη (ο όποιος να σημειωθεί έχει πολύ σχέσεις με το επιτελείο του πρωθυπουργού), «ο στρατηγός» εκπόνησε πρόγραμμα «στρατιωτικού τουρισμού» για την αυτοπροβολή του και την επικοινωνία του!

Στην Κ.Ο. της Ν.Δ. ήδη έχει αρχίσει να συζητιούνται οι… εκδρομές της «Δαβάκης Τουρς» σε Καλάβρυτα, Κω, Καστοριά, Κόνιτσα, Λήμνο, Σαμοθράκη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στην ίδια εκλογική του περιφέρεια λένε για πλάκα ότι ο «στρατηγός» κάνει και εκπαιδευτικούς περιπάτους τώρα, γι’ αυτό επέλεξε να επισκεφθεί τη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι και την ΑΣΔΕΝ στο στρατόπεδο Σακέτα.

Κάποιοι άλλοι πιο  «ψαγμένοι» βλέπουν ότι ο κ. Δαβάκης έχει πέσε σε δυσμένεια από το Μέγαρο Μαξίμου με όσα κάνει και λέει γι’ αυτό επιχειρεί να θολώσει τα νερά επιδεικνύοντας έργο. Φροντίζει μάλιστα να χρησιμοποιεί τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με δημοσιογράφους από το ελεύθερο και κοινωνικό ρεπορτάζ ώστε να προωθεί στην επιφάνεια το αποκαλούμε ανεπίσημο προφίλ του.

Πάντως η ιστορία έχει δείξει πως με χαριτωμενιές και «στρατιωτικό τουρισμό» δεν σώθηκε κανείς από την κρίσιμη ώρα ενός ανασχηματισμού. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη  εκφραστεί δυσαρέσκειες τόσο από στρατιωτικούς όσο και από βουλευτές. Το θέμα δεν είναι πολιτικό, αλλά ζήτημα συμπεριφοράς. Ειδικά όταν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του «στρατηγό» δεν αποκλείεται να πιστεύει ότι καλπάζει έως ότου προσγειωθεί απότομα στην σκληρή πραγματικότητα που προκάλεσε.….

Facebook Comments