Η απόδοση των ελληνικών ομολόγων μειώθηκε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του δείκτη υπευθύνων προμηθειών (PMI) της εταιρείας Markit, τα οποία έδειξαν ότι ο μεταποιητικός τομέας της χώρας αναπτύχθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία 4,5 χρόνια, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων υποχώρησε κατά 21 μονάδες βάσης στο 8,41%, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ αυτή των 10ετών πορτογαλικών τίτλων μειώθηκε στο 4,93%, η οποία είναι η χαμηλότερη από τον Ιούνιο του 2010.

Οι αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών 2ετών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ. Αντίθετα, η απόδοση των 2ετών γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε στο 0,08% από 0,02%, καθώς τα στοιχεία της Markit έδειξαν ότι ο μεταποιητικός τομέας της Γερμανίας αναπτύχθηκε ταχύτερα τον Ιανουάριο σε σχέση με την πρώτη εκτίμηση της εταιρείας. Η απόδοση των 10ετών γερμανικών τίτλων έμεινε σταθερή στο 1,67%.

Οι τιμές των γερμανικών ομολόγων είχαν αυξηθεί την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω εικασιών ότι η επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη θα οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στη λήψη μέτρων για την τόνωση της οικονομίας της.

Facebook Comments