Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη

MarketNews

Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν την Τρίτη οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα κερδοφορίας στην Ευρώπη, παρά τη σημαντική βελτίωση στη Wall Street, ύστερα από το πολύ άσχημο ξεκίνημα του Φεβρουαρίου, όπου τη Δευτέρα, ο δείκτης Dow Jones έχασε πάνω από 300 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε 0,25% χαμηλότερα παρά τα αισιόδοξα στοιχεία από την μεταποιητική δραστηριότητα στη χώρα, όπου ο δείκτης ΡΜΙ εξέπληξε με άνοδοστο 64,6, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και περίπου επτά χρόνια. Ο FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,09%, ο DAX σημείωσε πτώση 0,64%, ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,24% και με κέρδη 0,30% έκλεισε ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35.

Στην Ισπανία, τα νέα στον τομέα της απασχόλησης ήταν απογοητευτικά, με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής να ανκοινώνει ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στη χώρα αυξήθηκε κατά 2,4% μηνιαίως τον Ιανουάριο, με το ποσοστό ανεργίας να διαμορφώνεται στο 26%.

Η BP ανακοίνωσε πιο αδύναμα κέρδη από το αναμενόμενο, και δήλωσεότι θα αυξήσει τη λογιστική πρόβλεψη για την πετρελαιοκηλίδα του 2010, κατά 200 εκατομμύρια δολάρια. Η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού σκότωσε 11 άνδρες και ήταν η χειρότερη υπεράκτια περιβαλλοντική καταστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι μετοχές της εταιρείας ωστόσο έκλεισαν με κέρδη 0,4%.

Οι μετοχές της ARM Holdings υποχώρησαν 5,91% μετά την ανακοίνωση της σημαντικής πτώσης στα καθαρά κέρδη του τετάρτου τριμήνου.
Η βρετανική Ocado - οι μετοχές της οποίας κατέγραψαν άνοδο 380% το 2013 - ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 17% στα 843 εκατ.στερλίνες το 2013 , και ότι ο Jason Gissing, ο πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs που ίδρυσε την εταιρεία , θα έφευγε . Οι μετοχές της υποχώρησαν 2,58%.

Στην Ασία, ο δείκτης Nikkei 225, ο οποίος υποχώρησε 4,2% στα χαμηλά τεσσάρων μηνών, εισήλθε σε περιοχή «τεχνικής διόρθωσης», που ορίζεται ως η πτώση 10% ή περισσότερο από την προηγούμενη κορυφή.

Παρά τις φωτεινές οικονομικές προοπτικές της Ιαπωνίας και τη βελτίωση των εταιρικών κερδών, η ιαπωνική αγορά υποχωρεί 14% από τις αρχές του έτους, με τους αναλυτές να μην αποκλείουν περαιτέρω πτώση έως και 15% κατά τη διάρκεια των προσεχών εβδομάδων, λόγω των ανησυχιών γύρω από την πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας.