Την παραίτηση του υπέβαλε πριν λίγα λεπτά ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της ερευνητικής επιτροπής, όπως μεταδίδει το Stockwatch.

Ο κύπριος πρόεδρος έκανε αποδεκτή την παραίτηση του. Το διορισμό του Χάρη Γεωργιάδη στη θέση του υπουργού οικονομικών και της ΓΔ του Υπ. Εμπορίου Ζέτας Αιμιλιανίδου στη θέση της υπουργού εργασίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Πληροφορίες που είδαν νωρίτερα σήμερα το φως της δημοσιότητας ανέφεραν πως ο πρόεδρος της Κυπριακής Οικονομίας, Ν. Αναστασιάδης, επρόκειτο να προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό αντικαθιστώντας τον κ. Σαρρή με τον νυν υπουργό Εργασίας, Χάρη Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αναστασιάδης εξέταζε επίσης το ενδεχόμενο ενα γίνει ευρύτερος ανασχηματισμός με τη συμμετοχή στελεχών από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ τα οποία θα συνομολογήσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας με χρονικό ορίζοντα τριών χρόνων.

Η παραίτηση του υπουργού οικονομικών έγινε γνωστή αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα για τη δανειακή σύμβαση.

Ο κ. Σαρρής βρέθηκε στο στόχαστρο των συμβούλων του προέδρου αμέσως μετά την πρώτη συμφωνία του Eurogroup και φέρεται να έθεσε την παραίτηση του ενώπιον του προέδρου πριν την αναχώρηση του για τη Μόσχα, όπου ζήτησε ανεπιτυχώς ρωσική βοήθεια.

Τις τελευταίες μέρες σύμβουλοι του προέδρου καθιστούσαν τον κ. Σαρρή υπεύθυνο για τη συμφωνία του με την Κεντρική Τράπεζα στην έκδοση διαταγμάτων, που το προεδρικό θεωρεί εξοντωτικά για την οικονομία.

Facebook Comments