Αρχίζουν σε υπουργεία, ΓΛΚ και ΤτΕ οι νέοι έλεγχοι της τρόικας

ΣΚΑΪ

Αρχίζουν σε υπουργεία, ΓΛΚ και ΤτΕ οι νέοι έλεγχοι της τρόικας  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την Τράπεζα της Ελλάδος και τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας ξεκινά από σήμερα Τετάρτη ο έλεγχος των τεχνικών κλιμακίων της τρόικα.

Θα ενημερωθούν για όλα τα κρίσιμα μεγέθη της οικονομίας καθώς και το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2013, με στόχο να ενημερώσουν τους τρεις επικεφαλής, λίγο πριν την άφιξή τους την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε στην τριμερή στοιχεία που δείχνουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 υπερβαίνει το 1,5 δισ. ευρώ, γεγονός που, αν επιβεβαιωθεί, εξουδετερώνει πιέσεις των πιστωτών για επιπρόσθετα μέτρα το 2014.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, Αθήνα και τρόικα έχουν καταλήξει σε συμφωνία σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό κενό του 2014, επικαλούμενο πηγές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.