Μειωμένη διάθεση ρίσκου πριν την αυριανή ΕΚΤ

FXCM

Μειωμένη διάθεση ρίσκου πριν την αυριανή ΕΚΤ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Πιέσεις σε EUR και GBP στη σημερινή ευρωπαϊκή συνεδρίαση μετά τη πτώση των PMI σε Γερμανία, Αγγλία και την μείωση των λιανικών πωλήσεων της Ευρωζώνης, με τους επενδυτές να μην δείχνουν διατεθειμένοι να αναλάβουν ρίσκο πριν από τις αυριανές συνεδριάσεις των ΒοΕ και EKT.

Το EUR/USD βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που άνοιξε τη σημερινή συνεδρίαση χαρακτηριστικό της αποστροφής ρίσκου, την ώρα που το GBP/USD έχει απώλειες 0.32% υποχωρώντας εκ νέου κάτω από το 1.6300. Σε θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που επιχειρούν να διορθώσουν τις πιέσεις μετά το άνοιγμα της εβδομάδας.

Ανοδικά κινούνται τα πολύτιμα μέταλλα με το χρυσό να ενισχύεται 0.62% στα $1.260/ουγγιά, ενώ το πετρέλαιο (+0.58) επιστρέφει στα $97.75. Οι σημαντικές ανακοινώσεις της σημερινής ημέρας είναι το επίπεδο απασχόλησης ADP των ΗΠΑ στις 15:15 και το μη μεταποιητικό ISM των ΗΠΑ στις 17:00.