Διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποιούνται τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς χθες το κυβερνητικό επιτελείο παρέλαβε την αντιπρόταση της Gazprom για την τιμή του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η τελική πρόταση της Gazprom μετά από τις διαπραγματεύσεις με την ηγεσία της ΔΕΠΑ, έχει παραδοθεί στην Αθήνα, αλλά δεν έχει γίνει γνωστή η απάντηση της ρωσικής πλευράς.

Ετσι, παραμένει άγνωστο ακόμη το τι ακριβώς περιλαμβάνει το σχέδιο συμφωνίας με την Gazprom, για τις τιμές του αερίου και κατά πόσο οι όροι και οι προϋποθέσεις του συγκεκριμένου σχεδίου είναι επωφελείς για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου δεν θεωρηθεί ικανοποιητική από την ελληνική πλευρά, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η υπόθεση να οδηγηθεί σε διεθνή διαιτησία.

Εν τω μεταξύ, την αποχώρησή του από τη ΔΕΠΑ ανακοίνωσε με επιστολή του ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Χάρης Σαχίνης, ο οποίος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αποφάσισε να αποδεχθεί προσφορά της εταιρείας Global Finance και να γίνει partner. Ο σημερινός πρόεδρος της επιχείρησης είχε ήδη ενημερώσει την πολιτική ηγεσία ότι επιθυμεί να αποχωρήσει με την ολοκλήρωση των διαδικασιών της διαπραγμάτευσης.

Ο ίδιος θεωρεί ότι ολοκλήρωσε τον κύκλο του στη ΔΕΠΑ, καθώς χειρίστηκε ιδιαίτερα λεπτά θέματα, όπως η διαπραγμάτευση με τους Ρώσους, η συμφωνία με τους Αζέρους για ποσότητες αερίου από την Κασπία και το θέμα της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ.

Facebook Comments