Ο τραπεζικός κλάδος πλέον έχει περάσει σε άλλη σφαίρα. Σε αυτή της αποεπένδυσης. Οι τράπεζες δεν είναι της μόδας εδώ και πολλά χρόνια πια, διότι η πολιτική που έρχεται από την τρόικα και συνήθως την ασπάζεται η ελληνική κυβέρνηση, είναι χαοτική και αλλάζει ή μάλλον, μπορεί να αλλάξει από λεπτό σε λεπτό. Άλλο μοντέλο στην Ιρλανδία, άλλο στην Ισπανία, άλλο στην Κύπρο, άλλο στην Ελλάδα.

Η φήμη που κάνει το γύρω της αγοράς και τροφοδοτείται από διάφορα site, αν μη τι άλλο θα πρέπει να απαντηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Να βγει καθαρά ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και να μας πουν αν κινδυνεύουν οι λιγοστές οικονομίες μας στις τράπεζες κι αν αντί για ρευστό μετατραπούν σε μετοχές. Στην κατανάλωση τα λεφτά δεν θα πέσουν. Τουλάχιστον στην Ελλάδα. Ούτε τα σπίτια μας θα πουλήσουμε για να πληρώσουμε τους φόρους. Άρα ας σοβαρευτεί και η τρόικα και οι εποπτικές αρχές εδώ στην Ελλάδα.

Βλέπουν ότι δεν προχωρεί τίποτα. Με το σταγονόμετρο πληρώνουν τους προμηθευτές του Δημοσίου. Με μεγάλη δυσκολία δίνουν τα εφάπαξ στους συνταξιούχους και με κόπο επιστρέφουν τον ΦΠΑ, αντί να συμψηφίσουν ή τέλος πάντων να διευκολύνουν με όποιο τρόπο μπορούν τους φορολογούμενους.

Αν φορολογήσουν τις καταθέσεις ή αν βάλουν χαράτσι ή δεν ξέρω ‘γώ τι άλλο, έπειτα από έξι χρόνια καταστροφικής ύφεσης, δε νομίζω ότι θα απορήσει κανείς αν ζήσουμε στην Ελλάδα σκηνές από τον «Δρόμο» με τον Βιγκ Μόρτενσεν  ή από το «Book οf Eli» με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον…

 

Marketnews

Facebook Comments