«Όχι, ξεφτέρια-τεφτέρια της Κουμουνδούρου. Έτσι δεν κυβερνάτε αύριο τη χώρα. Έτσι δεν ανοίγετε ούτε μπακάλικο στα Πατήσια».Έντονα επικριτικός και χλευαστικός απέναντι στις επιλογές και στους χειρισμούς της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο πρώην βουλευτής του κόμματος – και νυν ανεξάρτητος – δεν δίστασε μάλιστα να αναρτήσει αυτή του την επωδό και στη σελίδα του στο Facebook, αλλά και να την επαναλάβει μιλώντας στο BHMA Fm.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην αντιμετώπιση των υποψηφιοτήτων του Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Καρυπίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ και αφού προηγουμένως είχε καυτηριάσει τον κ. Καρυπίδη λέγοντας πως “φλερτάρει με το λαϊκισμό και τους φασίστες”, ο Πέτρος Τατσόπουλος κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για σειρά λανθασμένων χειρισμών. Τόνισε χαρακτηριστικά: “Πίσω από την απαξίωση του Οδυσσέα Βουδούρη όσο και πίσω από τη γκάφα με τον Θεόδωρο Καρυπίδη κρύβεται η ίδια κοντόθωρη πολιτική λογική: ο πρώτος απαξιώνεται εκ των υστέρων ως φιλομνημονιακός, ο δεύτερος εγκρίνεται εκ των προτέρων ως αντιμνημονιακός. Κάθε άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμά τους -η εξαίρετη θητεία του Οδυσσέα στους “Γιατρούς χωρίς Σύνορα”, το επίμονο φλερτ του Θεόδωρου με το λαϊκισμό και τους φασίστες- επικαλύπτεται από αυτή την πρωτόγονη, μανιχαϊστική διαφορά τους. Οχι, ξεφτέρια-τεφτέρια της Κουμουνδούρου. ΄Ετσι δεν κυβερνάτε αύριο τη χώρα. ΄Ετσι δεν ανοίγετε ούτε μπακάλικο στα Πατήσια”.

Σχολίασε πάντως πως ο λαϊκισμός θεριεύει, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την αντιπολίτευση, ενώ επισήμανε πως εάν τελικώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίσει τις εκλογές, εάν δεν περάσει στην εξουσία, τότε θα μείνει για πάντα φαντασίωση για πολλούς, “για άλλους εφιαλτική, για τους υπόλοιπους σαγηνευτική”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τις δικές του επιλογές για τη συνέχεια τόνισε πως δεν ήταν ποτέ ΠΑΣΟΚ, ούτε πρόκειται ποτέ να καταλήξει εκεί, ενώ ειδικά για την κίνηση των “58” δήλωσε: “Μακρινός στόχος αλλά και μοναδικός των 58 είναι ή πρέπει να είναι η ενότητα της κεντροαριστεράς. Ήδη η ΔΗΜΑΡ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μετάσχει στην προσπάθεια, αν και υπάρχει ακόμα καιρός για να αλλάξει γραμμή. Ίσως η Αριστερά χρειάζεται να φάει μια σφαλιάρα στις ευρωεκλογές για να κατανοήσει το τι κάνει λάθος. Δεν έχει νόημα να πάω εγώ στους 58 αν δεν μετάσχουν στην κίνηση όλες οι κεντροαριστερές δυνάμεις. Αν φύγει τελικά η ΔΗΜΑΡ τότε η πρωτοβουλία αυτή των 58 θα μετατραπεί σε ένα ακόμα κομμάτι-κομματίδιο της Αριστεράς…”

Facebook Comments