Θέμα stock picking τίθεται στην  αγορά από  τη στιγμή που ο γενικός δείκτης πάτησε τις 1.250 μονάδες, δηλαδή περίπου 130 μονάδες πιο ψηλά σε σχέση με τα χαμηλά των 1.126 μονάδων που έγραψε η αγορά στις 29/1.

Η αγορά ενισχύεται για έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις, αξιοσημείωτα κέρδη δεν έχουν κατοχυρωθεί, η Ευρώπη, όπως συνέβη την περίοδο που ξέσπασε η κρίση, άργησε να λάβει μέτρα, οπότε το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην περίπτωση της βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους, οπότε οι επενδυτές, όπως μεταφέρουν χρηματιστές βρίσκεται σε σταυροδρόμι.

Από τη μία είναι η πλευρά εκείνων που βρίσκεται ήδη μέσα στην αγορά και από την άλλη, εκείνοι που πούλησαν από την κάθοδο του δείκτη από τις 1.300 μονάδες μέχρι τα χαμηλά των 1.15 μονάδων και θέλουν να ξαναμπούν.

Για το λόγο αυτό, οι συναλλαγές είναι ιδιαίτερα υποτονικές, αγγίζοντας μόλις τα 56 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον, ότι η αγορά αν και ενισχύεται, υποχωρεί ωστόσο από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά των 1.260 μονάδων, στις 1.251 μον.

Ισχυρή αντίδραση πάντως, βγαίνει στην Εθνική, την Πειραιώς  και την Alpha που ενισχύονται πάνω από 3% αντίδραση κοντά στο 3% για την Jumbo, πάνω από 2% ενισχύεται ο ΟΠΑΠ, καθώς δεν υπάρχει καμία δικαστική έρευνα για την αποκρατικοποίησή του, στα 10,73 ευρώ και με άνοδο 1,61% ενισχύεται η ΔΕΗ, καθώς σήμερα ψηφίζεται κατ’ άρθρο το νομοσχέδιο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ. Απώλειες για τον OTE, αλλά οριακές, μόλις 0,25%, της Motor Oil και των ΣΩΛΚ, που υποχωρούν λίγο πάνω από 1%.

Facebook Comments