Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ο τρόπος που έχει επιλέξει να εμφανίζεται στις συνόδους κορυφής ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν δείχνοντας “πολύ βαρύς” ή να “βαριέται” το περιβάλλον και την ομήγυρη, είναι απλώς ένα πολιτικό «τέχνασμα» για την ενίσχυση της εικόνας του στο εσωτερικό της χώρας του.

Ο Πούτιν είναι γνωστός για το “παγωμένο” βλέμμα του και την παντελή αδιαφορία στην αποκαλούμενη γλώσσα του σώματος κατά τις εμφανίσεις του στις επίσημες συνόδους κορυφής ή στις διμερείς συναντήσεις του με τον Μπαράκ Ομπάμα, που επίσης δεν φημίζεται για το χαλαρό του στιλ. Αλλά ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε, σύμφωνα με αποσπάσματα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο NBC, την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας, ότι τα φαινόμενα μπορεί να απατούν.

«Η αλήθεια είναι ότι όταν συναντιόμαστε υπάρχουν ανταλλαγές φιλοφρονήσεων, υπάρχει επίσης πολύ χιούμορ και πολλά δούναι και λαβείν» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η σχέση μεταξύ των δύο ηγετών δεν ήταν ποτέ παγωμένη. «Αυτός ( ο Πούτιν ) με αντιμετωπίζει πάντα με σεβασμό », είπε ο Ομπάμα , ο οποίος πιστεύει ότι, παρά τις διμερείς διαφορές κατά τους τελευταίους μήνες, ο Πούτιν κατανοεί την ανάγκη να συνεργαστεί με την Ουάσιγκτον.

«Έχει σίγουρα το δικό του στυλ, για το κοινό, και θέλει να δείχνει ότι βαριέται κατά τις δημόσιες συνεδριάσεις », δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. «Αλλά νομίζω ότι είναι ένα πολιτικό τέχνασμα που κάνει για να εμφανίζεται στη χώρα του ως… ο μάγκας. Οι πολιτικοί στις ΗΠΑ έχουν ένα διαφορετικό στυλ . Έχουμε την τάση να χαμογελούμε από καιρό σε καιρό», δήλωσε ο κ. Ομπάμα.

Η Ουάσιγκτον και η Μόσχα έχουν τον τελευταίο καιρό πολλές διαφορές όπως στην περίπτωση του προβλήματος της Συρίας ή στο ζήτημα του Έντουαρντ Σνόουντεν πρώην πράκτορα της Εθνικής υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ που αποκάλυψε την έκταση των προγραμμάτων παρακολούθησης και τώρα ζει στη Ρωσία.

Facebook Comments