** Κι όμως, ακόμη κι εκείνοι που έχουν μετρητά, φοβούνται, ενώ δικαιώνεται η στήλη που έγραφε απ’ όταν η αγορά βρισκόταν στις 700 μονάδες, ότι δεν χάθηκε ο κόσμος αν μπουν οι επενδυτές (σ.σ. οι διστακτικοί), 200 και 300 μονάδες από τη στιγμή που το κλίμα από bear έχει μετατραπεί σε bull.

** Οσο πιο πάνω από τις 1.200 μονάδες βρίσκεται η αγορά, τόσο το καλύτερο…

** Επώδυνη αλλαγή στη βραχυχρόνια τάση από ανοδική σε καθοδική θα είχαμε με τη διάτρηση των 1.170 μονάδων, καθώς θα επανέφερε τριβές και νευρικότητα.

** Ο κ. Απ. Μάνθος της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ τονίζει πως « θα πρέπει να επισημάνουμε σημαντικές αλλαγές επιπέδων στη διαγραμματική ανάλυση ορισμένων δεικτοβαρών τίτλων, με προεξέχων αυτών του ΟΤΕ, όπου μετά τα κοντινά 12 ευρώ εισέρχεται σε μία ενδιαφέρουσα περιοχή του έτους 2009 μεταξύ των 12 ευρώ και των 13,40 ευρώ και της Τράπεζας Πειραιώς με την οπτική πλέον επαφή με τα 2 ευρώ.

** Η αλλαγή αυτή των ανοδικών επιπέδων θα επιφέρει στην πορεία και σημαντική αλλαγή επιπέδων και στο γενικό δείκτη, διαφεύγοντας έτσι από τη μεγάλη ζώνη σταθεροποίησης μεταξύ των 1.300 με 1.095 μονάδων και ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα για την επόμενη ζώνη διακύμανσης μεταξύ των 1.230 και 1.400 μονάδων.

** Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25, υποχρεώνοντάς τον σε μία βίαιη ανοδική αναδίπλωση πάνω από το ψυχολογικό όριο των 400 μονάδων δοκιμάζοντας στην πορεία και την ανθεκτικότητα της ζώνης μερικής αντίστασης των 408 με 410 μονάδων. Η επιβεβαιωμένη διαγραμματική υπερπήδηση των 410 μονάδων θα θέσει εκ νέου στο στόχαστρο του δείκτη τις 425 με 430 μονάδες.

** Σύσταση hold θέτει για τις τραπεζικές μετοχές η Eurobank Equities, από τις οποίες, όπως αναφέρει, προτιμά την Alpha Βank, λόγω του επαρκούς κεφαλαιακού μαξιλαριού (capital buffer) και της τρέχουσας αποτίμησής της.

** Σε έκθεσή της την Πέμπτη, με τίτλο «Greek Banks – Fair game or is it», η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο τα 0,63 ευρώ για την Alpha Bank, τα 3 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και τα 1,66 ευρώ για την Πειραιώς.

** Στα θετικά στοιχεία για το ελληνικό banking η Eurobank Equities αναφέρει τις μελλοντικές συνέργειες, μετά την αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο έτος και οδήγησε τις ελληνικές συστημικές τράπεζες να ελέγχουν ποσοστό άνω του 90% της αγοράς.

** Σύμφωνα με τη Eurobank Εquities, οι τρέχουσες αποτιμήσεις των μετοχών δεν στηρίζουν τις υπερβολικές αποδόσεις.

** Ο αποφασιστικός παράγοντας για τη μελλοντική αξία του κλάδου είναι η συλλογική προσέγγιση στο καυτό ζήτημα της ποιότητας ενεργητικού και η μείωση των επισφαλών δανείων από τα επίπεδα του 40%.

** Στις 14 Φεβρουαρίου η Coca-Cola θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου πριν το άνοιγμα των αγορών και η χρηματιστηριακή της Τράπεζας Πειραιώς σχολιάζει ότι το 2013 ήταν μία χρονιά – πρόκληση και το ίδιο θα πρόκειται να είναι το 2014. Οι απαιτητικές αγορές και οι ισοτιμίες θα είναι από τις σημαντικότερους παράγοντες που θα δείξει την πορεία της εταιρείας.

** Η χρηματιστηριακή βάζει στόχο τα 19,40 ευρώ και τη χαρακτηρίζει «ουδέτερη», ενώ αναθεωρεί προς τα κάτω για εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του 2014 κατά 12%.

** Σχετικά με το τέταρτο τρίμηνο «βλέπει» μείωση κατά 2,9% των αποτελεσμάτων και οι πωλήσεις προβλέπεται να είναι μειωμένες κατά 4,2%. Τα καθαρά κέρδη θα παραμείνουν χαμηλά στα 285 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στο τρίτο τρίμηνο η εταιρεία εμφάνισε 5% πτώση στις πωλήσεις και τα κέρδη, καθώς διαμορφώθηκαν στα 1,9 δισ. και 148 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

 

ΧΣ

Facebook Comments