ΟΟΣΑ: Βελτιώνονται οι προοπτικές στις ανεπτυγμένες οικονομίες

MarketNews

ΟΟΣΑ: Βελτιώνονται οι προοπτικές στις ανεπτυγμένες οικονομίες, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Βελτίωση των προοπτικών για τις περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες διαπιστώνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στη μηνιαία έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο βασικός μηνιαίος δείκτης του ΟΟΣΑ, που καλύπτει τα 33 κράτη - μέλη του, έφθασε τον Δεκέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2011, καταδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη εδραιώνεται. Συγκεκριμένα, ο δείκτης αυξήθηκε στις 100,9 μονάδες από 100,8 μονάδες τον Νοέμβριο.

Όσον αφορά στην Ευρωζώνη, ο δείκτης αυξήθηκε στις 101,1 μονάδες από 100,9 μονάδες που ήταν τον Νοέμβριο, υποδηλώνοντας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, «θετική αλλαγή δυναμικής».

Ο δείκτης για την αμερικανική οικονομία αυξήθηκε στις 101 μονάδες από 100,9 μονάδες, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2008, λίγο πριν ξεσπάσει η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση.

Για την Ιαπωνία, ο δείκτης αυξήθηκε στις 101,4 μονάδες από 101,3 μονάδες τον Νοέμβριο, φθάνοντας επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τη χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ ο δείκτης για τη Βρετανία παρέμεινε σταθερός στις 101,3 μονάδες.

Η τάση ήταν λιγότερο αισιόδοξη όσον αφορά στις μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες που παρακολουθεί ο ΟΟΣΑ, με τον δείκτη της Κίνας να μένει σταθερός στις 99,3 μονάδες, όπως επίσης και της Ρωσίας στις 99,7 μονάδες.