Βελτίωση των προοπτικών για τις περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες διαπιστώνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στη μηνιαία έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο βασικός μηνιαίος δείκτης του ΟΟΣΑ, που καλύπτει τα 33 κράτη – μέλη του, έφθασε τον Δεκέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2011, καταδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη εδραιώνεται. Συγκεκριμένα, ο δείκτης αυξήθηκε στις 100,9 μονάδες από 100,8 μονάδες τον Νοέμβριο.

Όσον αφορά στην Ευρωζώνη, ο δείκτης αυξήθηκε στις 101,1 μονάδες από 100,9 μονάδες που ήταν τον Νοέμβριο, υποδηλώνοντας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, «θετική αλλαγή δυναμικής».

Ο δείκτης για την αμερικανική οικονομία αυξήθηκε στις 101 μονάδες από 100,9 μονάδες, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2008, λίγο πριν ξεσπάσει η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση.

Για την Ιαπωνία, ο δείκτης αυξήθηκε στις 101,4 μονάδες από 101,3 μονάδες τον Νοέμβριο, φθάνοντας επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τη χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ ο δείκτης για τη Βρετανία παρέμεινε σταθερός στις 101,3 μονάδες.

Η τάση ήταν λιγότερο αισιόδοξη όσον αφορά στις μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες που παρακολουθεί ο ΟΟΣΑ, με τον δείκτη της Κίνας να μένει σταθερός στις 99,3 μονάδες, όπως επίσης και της Ρωσίας στις 99,7 μονάδες.
 

Facebook Comments