«Μάλλον θετικές» για την Ελλάδα, χαρακτηρίζει εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Eurostat, Βάλτερ Ραντερμάχερ, σχετικά με τα στοιχεία για το πλεόνασμα.

Ερωτηθείς σχετικά από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος της Κομισιόν υποστήριξε ότι η συνέντευξη του κ. Ραντερμάχερ στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung είχε πολύ πιο θετικό τόνο από αυτόν που της αποδόθηκε.

Στη συνέντευξή του, ο επικεφαλής της Eurostat εμφανίζεται ικανοποιημένος από την έως σήμερα συνεργασία των υπηρεσιών της ευρωπαϊκής υπηρεσίας και των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελλάδας και επισημαίνει την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στη συλλογή στοιχείων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Ερωτηθείς, εξάλλου, αν από τις γενικές τάσεις των πρώτων τριών τριμήνων του 2013, η Ελλάδα τείνει να επιτυγχάνει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι η Eurostat δεν μπορεί να σχολιάσει χωρίς τα στοιχεία και του τελευταίου τριμήνου.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία δημοσιοποιεί τα στοιχεία για το χρέος και το έλλειμμα των χωρών – μελών δύο φορές τον χρόνο. Τα στοιχεία δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά τον Απρίλιο, ενώ τον Οκτώβριο γίνεται η επικύρωσή τους.

Facebook Comments