Ανοδικά κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον Ιανουάριο

MarketNews

Ανοδικά κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον Ιανουάριο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ανοδικά κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον Ιανουάριο, ωστόσο η μεγάλη διαφορά μεταξύ των πωλήσεων στα είδη τροφίμων και στα υπόλοιπα αγαθά δημιούργησε αβεβαιότητα όσον αφορά στις προοπτικές για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Σύμφωνα με το British Retail Consortium, οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον 12 μήνες αυξήθηκαν κατά 3,9% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, ενώ οι πωλήσεις στο σύνολο των καταστημάτων σημείωσαν άνοδο 5,4%.

Οι αυξήσεις αυτές είναι οι μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί από τον Απρίλιο του 2011 και τον Μάρτιο του 2010, αντίστοιχα.

Ωστόσο, παρά το υγιές ξεκίνημα του έτους για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο, το «χάσμα» μετά των πωλήσεων τροφίμων, που δεν ήταν ισχυρές, και των πωλήσεων μη-τροφίμων, που ήταν ισχυρές, καθιστά δύσκολες τις προβλέψεις για τα επίπεδα της κατανάλωσης στο υπόλοιπο του 2014.