Υψηλά 6 εβδομάδων αγγίζει το πετρέλαιο

FXCM

Υψηλά 6 εβδομάδων αγγίζει το πετρέλαιο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το πετρέλαιο διαπραγματεύεται κοντά σε υψηλά έξι εβδομάδων πριν τις ανακοινώσεις για τα αποθέματα πετρελαίου στις Η.Π.Α. Το WTI διαπραγματεύεται υψηλότερα μετά την αυξημένη ζήτηση για καύσιμα  λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών σε Ευρώπη και Η.Π.Α.

«Η αυξημένη ζήτηση για πετρέλαιο λόγω του παγετού και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού έχει πυροδοτήσει μια αύξηση στις τιμές του πετρελαίου» εκτιμά σε δηλώσεις του στο Bloomberg αναλυτής εμπορευμάτων της γερμανικής Commerzbank.

Το WTI κινήθηκε ανοδικά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξησή του από τον Ιούλιο καθώς οι πολικές θερμοκρασίες στις Η.Π.Α, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στο κόσμο, σηματοδότησαν αύξηση της ζήτηση για το πολύτιμο καύσιμο.

Το στοιχείο της εποχικότητας επιδρά σημαντικά στις τιμές του πετρελαίου καθώς η αύξηση της ζητούμενης ποσότητας οδηγεί σε αύξηση των τιμών του WTI στις αγορές.

Το πετρέλαιο έχει φτάσει στα $100 από τα $97 που βρισκόταν την προηγούμενη εβδομάδα.