Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας στον τομέα των επενδύσεων

MarketNews

Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας στον τομέα των επενδύσεων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε στο Πεκίνο με τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης (NDRC) κ. ΖHANG Xiaogiang και υπέγραψε Μνημόνιο για τη δημιουργία ενός Μόνιμου Μηχανισμού μεταξύ των δυο φορέων με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των επενδύσεων.

Παράλληλα, στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους τομείς των αποκρατικοποιήσεων, της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα μας, την απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών και τη συμμετοχή στο Ελληνικό Επενδυτικό Tαμείο.

Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας ο Υφυπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με τη δημιουργία του μηχανισμού αυτού στοχεύουμε στη μετουσίωση του σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος των κινεζικών επιχειρήσεων για τη χώρα μας σε πράξη. Πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό η νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών που εγκαινιάστηκε με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στην Κίνα θα αποφέρει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Οι ευκαιρίες που δημιουργούνται τόσο για τις Κινεζικές επιχειρήσεις που αντιλαμβάνονται τη χώρα μας ως βασική πύλη εισόδου στην Ευρώπη, όσο και για τις ελληνικές που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην τεράστια αυτή αγορά είναι πραγματικά μοναδικές.»