Στο ρυθμό της Fed η Ευρώπη

MarketNews

Στο ρυθμό της Fed η Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση, με τη νέα πρόεδρο της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, να αφήνει να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει τη δράση της ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της αμερικανικής αγοράς εργασίας.

Ο βρετανικός FTSE 100  ενισχύθηκε κατά 1,24% στις 6.673 μονάδες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 2,04% στις 9.479 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 1,08% στις 4.261 μονάδες.

Ο Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,2% στις 329,29 μονάδες, καταγράφοντας την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

Σήμερα ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση ενώπιων του Κογκρέσου της κ. Γέλεν, ως πρόεδρος της Fed, με την ίδια να δηλώνει ότι στόχος της είναι να υποστηριχθεί η οικονομία ώστε να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας κάτω από το 6,5%.

Σημαντικά «καύσιμα» στην άνοδο έδωσαν και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών. Η PSA Peugeot Citroen ενισχύθηκε κατά 4,5% μετά την ένταξη της στη λίστα «αγορών» της Goldman Sachs, ενώ ο ίδιος είναι και ο λόγος για τα κέρδη του 2,6% της Bayerische Motoren Werke.

Κέρδη 3,6% και για τη Michelin, η οποία αν και ανακοίνωσε χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το 2013, η πτώση αποδόθηκε στις αναταράξεις των αναδυόμενων αγορών. Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη, εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων, στα 2,23 δισ. ευρώ, από 2,42 δισ. ευρώ το 2012.

Κέρδη 5,2% και για το γαλλικό όμιλο ενημέρωσης Lagardere, η μετοχή του οποίου έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάιο. Η διοίκηση αναβάθμισε κατά 5% τις εκτιμήσεις για τα κέρδη προ τόκων και φόρων του 2013

Στον αντίποδα, απώλειες 4% για τη μετοχή της Barclays, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2013. Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 540 εκατ. στερλινών, έναντι ζημιών 624 εκατ. το 2012.

Στόχος της Barclays για το 2014, είναι η συρρίκνωση του ισολογισμού της κατά 105 δισ. στερλίνες επιπλέον, με φόντο τους αυστηρότερους ρυθμιστικούς κανόνες και των πτώση των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική.