Το σχέδιο της Jermyn Street για τον Αστέρα

MarketNews

Το σχέδιο της Jermyn Street για τον Αστέρα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, όπου ανακήρυξε ως προτιμώμενο επενδυτή για την πώληση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» την εταιρεία «Jermyn Street Real Estate Fund IV LP», μετά και από την παροχή έγγραφης συναίνεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), η Jermyn Street, γνωστοποίησε και τις λεπτομέρειες, σχετικά με την επένδυση που θα κάνει.

Μεταξύ των άλλων, η εταιρεία διαβεβαιώνει πως η επένδυση στον Αστέρα που θα στηριχτεί αποκλειστικά στην εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό, «θα σεβαστεί τις ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα ακολουθήσει τις βασικές αρχές της ήπιας ανάπτυξης».

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρεται, η επένδυση στοχεύει στην αναβάθμιση των ξενοδοχείων «Αρίων» και «Ναυσικά» σε υπερπολυτελή τουριστικά θέρετρα 7 αστέρων.

Tο έργο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη 13-15 κατοικιών στην περιοχή, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο «Αφροδίτη», καθώς και την αναβάθμιση της μαρίνας, θα υλοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία του χώρου και του περιβάλλοντος. Το έργο στοχεύει στη βελτίωση των υπηρεσιών του συγκροτήματος, αναδεικνύοντας παράλληλα τη φυσική ομορφιά της περιοχής, όπως σημειώνεται.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

« Η AGC Equity Partners (“AGC”), για λογαριασμό της JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP (“Jermyn Street”), στην οποία μετέχουν δύο από τα κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group, ανακοινώνει την ανακήρυξη της ως προτιμητέου επενδυτή από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (“ΕτΕ”) και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (“ΤΑΙΠΕΔ”), για το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» (“ΑΣΤΕΡΑΣ”).

Η επένδυση στον ΑΣΤΕΡΑ που θα στηριχτεί αποκλειστικά στην εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό, θα σεβαστεί τις ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα ακολουθήσει τις βασικές αρχές της ήπιας ανάπτυξης.

Η επένδυση στον ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης στοχεύει στην αναβάθμιση των ξενοδοχείων «Αρίων» και «Ναυσικά» σε υπερπολυτελή τουριστικά θέρετρα 7 αστέρων. Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη 13-15 κατοικιών στην περιοχή όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο «Αφροδίτη», καθώς και την αναβάθμιση της μαρίνας, θα υλοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία του χώρου και του περιβάλλοντος. Το έργο στοχεύει στη βελτίωση των υπηρεσιών του συγκροτήματος, αναδεικνύοντας παράλληλα τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς, η λειτουργία όλων των μονάδων και δραστηριοτήτων του συγκροτήματος θα συνεχιστεί απρόσκοπτα τιμώντας τις κρατήσεις των πελατών που, επί σειρά ετών, εμπιστεύονται τον ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης. Η AGC, για λογαριασμό της Jermyn Street και των επενδυτών της, θα ήθελε να ευχαριστήσει την ΕτΕ και το ΤΑΙΠΕΔ για την ολοκλήρωση μιας δομημένης και διαφανούς διαγωνιστικής διαδικασίας».

Να σημειωθεί ότι η Jermyn Street Real Estate Fund είχε υποβάλει την υψηλότερη προσφορά ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ. Η προσφορά αυτή αφορούσε το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Υπενθυμίζεται, ότι η AGC Jermyn Street ανήκει στο αραβικών συμφερόντων fund AGC Equity Partners που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ με γραφεία στην Μέση Ανατολή και στο Λονδίνο.