Κύπρος: Στα €10 δισ. οι ζημιές στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών

StockWatch

Κύπρος: Στα €10 δισ. οι ζημιές στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε 10 δισ. ευρώ θα ανέλθουν οι ζημιές στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών στην Κύπρο με βάση τον διαγνωστικό έλεγχο της Pimco, στον οποίο βασίστηκε η ανακεφαλαιοποίησή τους.

Σύμφωνα με το κυπριακό κανάλι Σίγμα, παρόμοια αποτελέσματα με της Pimco είχε και η αποτίμηση που έκανε η KPMG στην Τράπεζα Κύπρου καταδεικνύοντας αναμενόμενες ζημιές σε δάνεια λίγο κάτω από 6 δισ. ευρώ.

Έως τον Νοέμβριο του 2013, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανήλθαν σε 25 δισ. ευρώ με την τρόικα και τις αρμόδιες κυπριακές Αρχές να αναγνωρίζουν το πρόβλημα, θεωρώντας ωστόσο, πως οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Για παράδειγμα, υπάρχει η εκτίμηση πως το ποσοστό των δανείων που έτυχαν αναδιάρθρωσης και εξυπηρετούνται θα βελτιωθεί από το 14.65% που ήταν στο εννιάμηνο του 2013 αφού όσα περνά ο χρόνος θα καλύπτονται διάφορα κριτήρια της σχετικής οδηγίας.