Π. Τατσόπουλος: Δεν θα κατέβω στις ευρωεκλογές

MarketNews

Π. Τατσόπουλος: Δεν θα κατέβω στις ευρωεκλογές, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Δεν θα κατέβω στις ευρωεκλογές, με ενδιαφέρει η εθνική Βουλή και εκεί θα παραμείνω», ξεκαθάρισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Τατσόπουλος ερωτηθείς εάν θα είναι υποψήφιος στη λίστα  των «58».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Τατσόπουλος ανέφερε ότι «τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα το εγχείρημα των ‘58’ σε επίπεδο φιλοδοξιών έχει αποτύχει», από τη στιγμή που – όπως είπε - η ΔΗΜΑΡ έκοψε κάθε είδους σχέση.

«Αν θα φτιαχτεί ένα ΠΑΣΟΚ plus που δεν θα είναι ενταγμένο στο ΠΑΣΟΚ, λίγο ενδιαφέρει τον κόσμο. Το να ενώσουμε την Κεντροαριστερά, αν δεν την ενώσουμε, δεν μας ενδιαφέρει αν θα τα βρούμε με το ΠΑΣΟΚ ή όχι. Μικρή σημασία έχει. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η ΔΗΜΑΡ ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες της Κεντροαριστεράς και δεν μπορείς να τον αφαιρέσεις. Είναι μεγάλη η ζημιά», σημείωσε.

Εξέφρασε πάντως την ελπίδα να αλλάξει στάση η ΔΗΜΑΡ πριν τις ευρωεκλογές. «Μακάρι να συμβεί πριν τις ευρωεκλογές, διότι φοβάμαι ότι μετά τις ευρωεκλογές θα έρθει η συντριβή που εικάζω – και όχι μόνο εγώ – ότι θα επέλθει στις ευρωεκλογές. Αλλά όσο η ΔΗΜΑΡ δεν αλλάζει στάση, λίγη σημασία έχει αν οι 58 θα τα βρουν με το ΠΑΣΟΚ», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τον σταυρό προτίμησης στις ευρωεκλογές, ο κ. Τατσόπουλος ανέφερε πως είναι εξαρχής υπέρ του σταυρού και ας έχει πολλά μειονεκτήματα.

«Ξέρω ότι δεν το έκαναν από την καλή τους καρδιά (…) Προφανώς το έκαναν διότι τους είπαν οι επικοινωνιολόγοι τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αναγνωρίσιμα πρόσωπα – εξ ου και η μία, ενιαία περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα. Και τους είπαν ότι άμα κατεβείτε με ένα ψηφοδέλτιο, με φίρμες, μάλλον θα υστερεί ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί και επειδή υπάρχει το είδος πλέον του ψηφοφόρου-τηλεθεατή, θα είναι πιο καλά για τις φίρμες», σημείωσε.

Επεσήμανε πάντως ότι με τον σταυρό προτίμησης «σπάει αυτό που λέμε αρχηγικό περιβάλλον (…) το να είσαι γλείφτης του αρχηγού και να συμφωνείς στα πάντα, να είσαι το δουλάκι του μόνο και μόνο και το κόκκαλο να είναι μία θέση στην Ευρωβουλή».