Εγγύηση-μαμούθ €100 εκατ. για την αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη ζητά ο εισαγγελέας

MarketNews

Εγγύηση-μαμούθ €100 εκατ. για την αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη ζητά ο εισαγγελέας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Εγγύηση - μαμούθ, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, για τον Λαυρέντη Λευρεντιάδη, προτείνει ο αρμόδιος εισαγγελέας για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία ενόψει της λήξης του 18μήνου στην υπόθεση της Proton Bank.

Με την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, που αφορά την παραπομπή τής υπόθεσης σε δίκη, ο εισαγγελέας Εφετών, Π. Καψιμάλης, ζητά την καταβολή τής τεράστιας εγγύησης, προκειμένου να αρθεί η προσωρινή κράτηση του Λ. Λαυρεντιάδη σε ό,τι αφορά την υπεξαίρεση 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank.

Ο εισαγγελέας ζητά, επίσης, τα χρήματα να μην έχουν ήδη δεσμευθεί για το τραπεζικό σκάνδαλο, καθώς εκτιμάται ότι ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας τα διαθέτει.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας εισηγείται να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση 200.000 ευρώ ο καθένας, οι επίσης προφυλακισμένοι για την υπόθεση της τράπεζας Αντ. Αθανάσογλου, Δημ. Σαραμαντής, Γιάννης Παπαβασιλείου και Τρύφων Κολλίτζας, για τους οποίους το 18μηνο προσωρινής κράτησης ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας κρίνει ότι για την υπόθεση της Proton, πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι περισσότεροι εκ των 48 κατηγορουμένων για σειρά κακουργηματικών πράξεων που αφορούν νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, υπεξαίρεση, απιστία, πλαστογραφία, εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Επίσης, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να γίνει δεκτό αίτημα του Αντ. Αθανάσογλου, δια του συνηγόρου του, Στέλιου Γκαρίπη, ώστε να αποδεσμευθεί πόσο 300.000 ευρώ από λογαριασμό στην Ελβετία με συνολικό ποσό δύο εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι εκτός κατηγορίας, προκειμένου να καταβληθούν φόροι στην Ελλάδα για κατοικίες και ακίνητα του κατηγορουμένου.

Για την υπόθεση θα λάβει απόφαση τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών με την έκδοση βουλεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαυρεντιάδης είναι αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο για τα δάνεια, δεδομένου ότι δόθηκαν την περίοδο, που ήταν πρόεδρος του ΔΣ και βασικός μέτοχος της τράπεζας, και τα περισσότερα φέρεται να κατέληξαν σε εταιρείες συμφερόντων του.

Ο επιχειρηματίας, που κρίθηκε προφυλακιστέος τον Δεκέμβριο του 2012, κρατείται στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού, καθώς πάσχει από σοβαρή ασθένεια και έως στιγμής τού έχουν απορριφθεί δύο αιτήσεις αποφυλάκισης, που υπέβαλε για λόγους υγείας. Είναι επίσης κρατούμενος και για υπόθεση, που αφορά απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ θα βρεθεί σύντομα για απολογία και ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για δάνειο 100 εκατομμυρίων, που έλαβε η εταιρεία Alapis.