Με απώλειες ξεκίνησαν οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να αποτιμούν αρνητικά την μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση στις λιανικές πωλήσεις του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, στις 16:41 (ώρα Ελλάδος) ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,52% στις 15.881,10 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,41% στις 4.184,02 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,44% στις 1.811,25 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι λιανικές πωλήσεις εμφανίζονται για δύο συνεχόμενους μήνες να υποχωρούν, με την αγορά να εκφράζει τις ανησυχίες της για πιθανή απώλεια της δυναμικής της ανάκαμψης.

Υπό αυτό το κλίμα, στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκεται η Cisco, η οποία υποχωρεί κατά 3,8%, μετά την ανακοίνωση περί πτώσης 55% στα κέρδη του δ τριμήνου.

Στο ίδιο μοτίβο και οι λιανεμπορικές αλυσίδες, με την Whole Foods Markets να υποχωρεί κατά 8%. Απώλειες 1,5% σημειώνει και ο τίτλος της PepsiCo.

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση 0,4% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, έναντι πτώσης 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές. Εξαιρουμένων των πωλήσεων στον κλάδο του αυτοκινήτου, οι λιανικές πωλήσεις ήταν σχεδόν αμετάβλητες σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2013.

Κατά 8 χιλ. αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, με τον αριθμό των νέων ανέργων που λαμβάνουν επίδομα να διαμορφώνεται στις 339 χιλ. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 330 χιλ. οι αιτήσεις, ενώ την εβδομάδα που προηγήθηκε είχαν κατατεθεί 331 χιλ. αιτήσεις επιδόματος.

Facebook Comments