ΥΠΟΙΚ: Σταδιακά εκτός ύφεσης η οικονομία

MarketNews

ΥΠΟΙΚ: Σταδιακά εκτός ύφεσης η οικονομία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η οικονομία βγαίνει σταδιακά από την ύφεση και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για επιστροφή στην ανάπτυξη μέσα στο 2014, επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ.

Το υπουργείο αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως το ΑΕΠ σε πραγματικούς όρους το τέταρτο τρίμηνο του 2013 μειώθηκε κατά 2,6% σε ετήσια βάση, ενώ, συνολικά, το 2013 μειώθηκε κατά 3,7% - αποτέλεσμα καλύτερο από την αρχική πρόβλεψη.

Όπως τονίζει, αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από την έναρξη του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τα θετικά σημάδια που έδειχναν το τελευταίο διάστημα οι επιμέρους βραχυχρόνιοι ποιοτικοί και ποσοτικοί δείκτες».

Επιπλέον, υποδηλώνει ότι «σταδιακά η ελληνική οικονομία βγαίνει από τη βαθιά ύφεση των τελευταίων ετών, ενώ δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις, όπως άλλωστε έχει προβλεφθεί, για επιστροφή σε αναπτυξιακή τροχιά μέσα στο 2014».