Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε έντονο προβληματισμό και μεγάλη ανησυχία για τις συνέπειες της ρύπανσης στις ακτές της Αττικής.

Παράλληλα, διατύπωσε έντονες επικρίσεις κατά του υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού, λέγοντας ότι με ευκολία μίλησε για σύντομη άμβλυνση των επιπτώσεων της ρύπανσης.

«Με την ίδια ευκολία που ανάβουν το τσιγάρο τους, με την ίδια ευκολία λένε ότι σε 20 ημέρες θα είναι εντάξει. Πώς το λες αυτό τόσο εύκολα; Δεν σταθμίζουν τα δεδομένα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, κατά την έξοδό του από το γραφείο του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή.

Στην παρατήρηση δημοσιογράφου πως άλλα κυβερνητικά στελέχη «λένε πως σε δύο μήνες, όλα θα είναι εντάξει», ο πρώην Πρωθυπουργός απάντησε: «Σε δύο μήνες; Εγώ λέω πως θα είναι και δύο χρόνια… Ας δουν σε παρόμοιες περιπτώσεις πόσο χρόνο πήρε μέχρι να καθαρίσει. Στην πατρίδα μου, στην Πύλο, θυμάστε πόσο χρόνο πήρε;». «Αν οι στέρεες ουσίες του μαζούτ πέσουν στο βυθό, χρειάζεται αντιμετώπιση με χημικά. Αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις;» ρώτησε, πρόσθετοντας ωστόσο: «Μακάρι να διαψευστώ».

Καταλήγοντας, εξέθεσε τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις της οικολογικής καταστροφής στην κοινωνική και επιχειρηματική ζωή των περιοχών που μολύνθηκαν από την πετρελαιοκηλίδα, τονίζοντας: «Ποιος θα κλείσει ξενοδοχείο για διακοπές στην περιοχή; Και πώς θα δουλέψουν οι περιφερειακές επιχειρήσεις; Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα ζητήσουν αποζημιώσεις; Ποιος θα τους αποζημιώσει;».

Facebook Comments