Βαθιά κρυμμένα μυστικά έρχονται στο φως για να ταράξουν, μία απρόσμενη φιλία προκαλεί αντιδράσεις και άλλα πολλά συναισθήματα που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

«Βικτώρια και Αμπντούλ»

Η ταινία αφηγείται την αναπάντεχη φιλία που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στη βασίλισσα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας Βικτώρια (Τζούντι Ντενς) κι έναν Ινδό, τον Αμπντούλ, (Αλί Φαζάλ), μέλος του υπηρετικού της προσωπικού, κατά τα τελευταία χρόνια της ζωή της. Οι δυο τους θα έρθουν κοντά και μέσα από τη δική του ματιά, η βασίλισσα θα δει τον κόσμο με άλλη οπτική και θα τον χρίσει έμπιστο δάσκαλο και πνευματικό σύμβουλό της, γεγονός που θα εξοργίσει τον κύκλο της.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς
Ηθοποιοί: Τζούντι Ντεντς, Ολίβια Γουίλιαμς, Μάικλ Γκαμπόν, Αλί Φαζάλ, Αντέλ Αχτάρ

«Ένα κάποιο τέλος»

Ο 60άρης Τόνι Γουέμπστερ ζει μια μοναχική και ήσυχη ζωή, ώσπου το ημερολόγιο ενός παλιού του φίλου, που φτάνει μέχρις αυτόν, τον κάνει να αναλογιστεί τους έρωτες, τις φιλίες, τις υπέροχες στιγμές και τα λάθη της νιότης του.

Σκηνοθεσία Ρίτες Μπάτρα με τους: Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Χάριετ Γουόλτερ

«Annabelle: Creation»

Δώδεκα χρόνια μετά το θάνατο της κόρης τους Άναμπελ, ένας κουκλοποιός και η κατάκοιτη σύζυγός του υποδέχονται στο σπίτι μια καλόγρια κι έξι ορφανά κορίτσια, τα οποία θα γίνουν στόχος της δαιμονισμένης δημιουργίας του οικοδεσπότη.

Σκηνοθεσία Ντέιβιντ Σάντμπεργκ με τους: Άντονι Λα Πάλια, Μιράντα Ότο, Ταλίθα Μπέιτμαν

«Γυάλινο κάστρο»

Επιτυχημένη δημοσιογράφος, έτοιμη να αρραβωνιαστεί με έναν οικονομικό σύμβουλο, η Τζανέτ αναπολεί την περιπετειώδη ενηλικίωσή της και τους αντισυμβατικών αρχών γονείς της, τους οποίους πρέπει να «αντιμετωπίσει» ξανά ύστερα από χρόνια.

Σκηνοθεσία Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον με τους: Μπρι Λάρσον, Γούντι Χάρελσον, Ναόμι Γουότς

«Η ιστορία του Hedi»

Πωλητής της Peugeot, ο φιλήσυχος και υπομονετικός Χέντι βιώνει μια μονότονη καθημερινότητα, στην οποία κυριαρχεί η δεσποτική φιγούρα της δυναμικής μητέρας του. Αυτή η οποία του ετοιμάζει γάμο με τη σχεδόν άγνωστή του Κεντίγια. Ώσπου εκείνος θα γνωρίσει την εξωστρεφή χορεύτρια Ριμ και θα αρχίσει να βλέπει διαφορετικά το μέλλον του.

Σκηνοθεσία Μοχάμεντ Μπεν Ατία με τους: Μαζντ Μαστούρα, Σαμπάχ Μπουζουιτά, Ριμ Μπεν Μεσαούντ

 

 

 

Facebook Comments