Απώλειες για την Wall Street

MarketNews

Απώλειες για την Wall Street, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με μικρές απώλειες ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες τις συναλλαγές της Παρασκευής, με τα μακροοικονομικά στοιχεία να απογοητεύουν τους επενδυτές, αφού δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία περιορίζει τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, στις 16:51 (ώρα Ελλάδος), ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,09% στις 16.013,26 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq  χάνει 0,20% στις 4.231,80 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,10% στις 1.827,85 μονάδες.

Μεταξύ των βασικών δεικτών του S&P 500, αυτός των τηλεπικοινωνιών υποχωρεί σημαντικά, ενώ ο δείκτης ενέργειας καταγράφει μικρά κέρδη.

Πάντως σε επίπεδο εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες φαίνεται ότι θα κλείσουν με κέρδη, αν δεν υπάρξει κάποια σοβαρή αρνητική εξέλιξη, κινούμενοι περισσότερο στους ρυθμούς των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα καταγεγραμμένα στοιχεία, η κερδοφορία του δείκτη S&P 500 αυξήθηκε κατά 8,3% το δ τρίμηνο του 2013 και οι πωλήσεις κατά 2,7%. Το 75% των 400 εταιρειών του ίδιου δείκτη που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει αποτελέσματα έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ το 64% εξ αυτών έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις για την πορεία των πωλήσεων.

Στο ταμπλό σημαντικές απώλειες που φτάνουν το 26% σημειώνει η Weight Watchers International, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη ανά μετοχή του δ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 54 σεντς, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 1,30 δολάρια.

Με απώλειες 0,7% και η Kraft Foods, καθώς ο εκτελεστικός πρόεδρος της John Cahill, θα μετακινηθεί στα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ αρχής γενομένης της συνεδρίασης της 8ης Μαρτίου.

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ υποχώρησε 0,3% τον Ιανουάριο, επηρεασμένη από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα, η Fed μείωσε τις προβλέψεις της για την παραγωγή στην μεταποίηση το τέταρτο τρίμηνο του 2013 στο 4,6% από 6,2%.

Οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Ιανουάριο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν υποχώρηση κατά 0,1%. Αντίθετα, οι τιμές εισαγωγών των καυσίμων υποχώρησαν κατά 0,6% τον Ιανουάριο.