Θα έχουμε αποτελέσματα όχι μόνο από τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και από άλλες λίστες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, μετά από σύσκεψη στο ΣΔΟΕ με τους οικονομικούς εισαγγελείς Π. Αθανασίου και Γ. Μπρη και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στ. Στασινόπουλο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αποτελέσματα υπάρχουν σιγά σιγά. «Όπως ξέρετε περάσαμε και νομοθετική διάταξη που επιτρέπει να γίνεται μερικός έλεγχος, για να υπάρχει καταλογισμός. Ο μερικός έλεγχος θα γίνεται και για τα εμβάσματα και για τη λίστα Λαγκάρντ. Δέχθηκαν και οι οικονομικοί εισαγγελείς ότι μπορεί να υπάρχει μερικός έλεγχος για τη λίστα Λαγκάρντ, άρα πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα».      

Στην κριτική ότι δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ απάντησε «περιμένετε και θα δείτε. Είμαστε κράτος δικαίου και εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που έχουν οι φορολογούμενοι».

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ευχαριστημένος από την έως τώρα δουλειά του ΣΔΟΕ και των οικονομικών εισαγγελέων, τονίζοντας ότι «με τις δυνάμεις που έχουμε πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό».

«Προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε και τις δυνάμεις, να αυξήσουμε κυρίως τον αριθμό των ελεγκτών» πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, συζητήθηκε με τους οικονομικούς εισαγγελείς πώς μπορεί να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, ούτως ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί  ότι πρέπει να μοιραστούν αρμοδιότητες ή να υπάρξει καλύτερος συντονισμός απάντησε ότι οι αρμοδιότητες έχουν καθοριστεί από το νόμο. «Δεν πρόκειται να καθορίσουμε νέες αρμοδιότητες. Μιλήσαμε για το πώς μπορεί να υπάρχει καλύτερη συνεργασία, τι είδους στόχοι να τίθενται, πού να ψάχνουμε» σημείωσε.

Όσον αφορά στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των εφοριών, δήλωσε ότι «ποτέ δεν επαρκούν», σημειώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια μεγιστοποίησης του αριθμού των ελεγκτών.
 

Facebook Comments