Κέρι: Ο Ασαντ επιδιώκει τη νίκη στο πεδίο της μάχης

MarketNews

Κέρι: Ο Ασαντ επιδιώκει τη νίκη στο πεδίο της μάχης , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Λάβρος κατά του προέδρου Άσαντ ο Τζον Κέρι. Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ εξακολουθεί να επιδιώκει τη νίκη στο πεδίο της μάχης αντί να αναζητεί την εξεύρεση λύσης στην κρίση μέσω των ειρηνευτικών συνομιλιών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Ο δεύτερος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών για την κρίση στη Συρία ολοκληρώθηκε το σαββατοκύριακο με ελάχιστη πρόοδο να έχει επιτευχθεί και όπως είπε ο Κέρι η Ρωσία θα πρέπει να συνταχθεί με την πλευρά που επιζητεί ειρηνευτική λύση και όχι με το μέρος της κυβέρνησης Άσαντ.

"Είναι πολύ σαφές ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ εξακολουθεί να επιδιώκει τη νίκη στο πεδίο της μάχης αντί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καλή τη πίστει", δήλωσε ο Κέρι από την πρωτεύουσα της Ινδονησίας στο πλαίσιο περιοδείας του στη χώρα και στη Μέση Ανατολή.

Ο Κέρι είπε ακόμη ότι η μελλοντική σταθερότητα της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού εξαρτάται από την επιτυχία διαπραγμάτευσης ενός κώδικα συμπεριφοράς σχετικά με τις θαλάσσιες διεκδικήσεις μέσω της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Όπως επισημαίνει το Ρόιτερς, οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις προσπάθειες της Κίνας να αποκτήσει τον έλεγχο στη θαλάσσια περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, περιλαμβανομένης της απόφασης του Πεκίνου να κηρύξει μονομερώς αναγνωριστική ζώνη αντιαεροπορικής άμυνας (ADIZ) στις 23 Νοεμβρίου στο εναέριο χώρο μεγάλου μέρους της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας που περιλαμβάνει τα διαφιλονικούμενα από την Κίνα και την Ιαπωνία νησιά Σενκάκου/Ντιαογού.

Ο Κέρι πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την εμπορική συμφωνία Δια-Ειρηνικής Σύμπραξης θα συνεχιστούν και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα καταλήξει στη σωστή απόφαση αναφορικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις.

Η ASEAN περιλαμβάνει συνολικά 10 κράτη μέλη: Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες, Μαλαισία, Μιανμάρ, Λάος, Ινδονησία, Καμπότζη και Μπρουνέι. Έδρα της είναι η Τζακάρτα της Ινδονησίας.