Αγκάθι αποτελεί ο διαμελισμός της κυβερνητικής παράταξης από τα διάφορα ψηφοδέλτια που κατέρχονται από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο πλήττει την κυβερνητική συνοχή. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την πλευρά του κ. Αντ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει ότι η χώρα θα αποτολμήσει έξοδο στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και πως η οικονομική πλιτική δεν πρόκειται να αλλαξει εξαιτίας των Ευρωεκλογών.

Πτωτικά κινείται η αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται πάνω από τα 31 εκατ. ευρώ.  Ο γενικός δείκτης υποχωρεί στις 1.271 μονάδες, όπου μόνο τρεις μετοχές του 25άρη κινούνται σε θετικό πρόσημο, ΕΥΔΑΠ, Jumbo καιFolli Follie, με την Εθνική, την Πειραιώς και την Ιντραλότ να κινούνται σταθεροποιητικά. Στην αγορά επικρατεί επιφυλακτικότητα μετά μάλιστα τις πληροφορίες του περασμένου Σαββατοκύριακου ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος κυρία Ανγκέλα Μέρκελ δεν επιθυμεί να διευθετηθεί η διαχείριση του Ελληνικού χρέους πριν από τις Ευρωεκλογές και ο αρμόδιος για τα οικονομικά Επίτροπος της Ε.Ε. κ. Όλι Ρεν να δηλώνει ότι  η δημοσιονομική προσπάθεια δεν εξαντλείται από την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος.  Την ίδια ώρα, όσο περνά ο καιρός οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις δημοτικές και τις Ευρωεκλογές.

Πιέσεις 1,68% καταγράφει η μετοχή του ΟΤΕ, στα 112,28 ευρώ, 1,34% υποχωρεί η ΔΕΗ, στα όρια των 11 ευρώ, στα 10,44 ευρώ υποχωρεί ο ΟΠΑΠ και στα 23,22 ο Μυτιληναίος. Η στήριξη για τον 25άρη εντοπίζεται στις 410 μονάδες, με τον δείκτη αυτή  την ώρα να υποχωρεί στις 414 μονάδες. Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ενισχύεται η Eurobank κατά 4,55%, στα 0,528 ευρώ.

Facebook Comments