Τρεις πρώην υπάλληλοι της Barclays,μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας, διώκονται από τις βρετανικές αρχές σε σχέση με την έρευνα που διεξάγεται για χειραγώγηση του Libor, μεταδίδει το BBC.

Πρόκειται για τον Στυλιανό Κοντογουλά, ο οποίος μαζί με τους Peter Johnson και Jonathan Mathew, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας. Σύμφωνα με τις κατηγόριες του βρετανικού Γραφείου Σοβαρής Απάτης (SFO), οι τρεις πρώην υπάλληλοι της Barclays συνωμότησαν με σκοπό την εξαπάτηση μεταξύ 1η Ιουνίου 2005 και 31 Αυγούστου 2007, όπως μεταδίδει το βρετανικό πρακτορείο.

Η έρευνα για την υποτιθέμενη χειραγώγηση του Libor ξεκίνησε το 2012. Σημειώνεται ότι το 2012 επιβλήθηκε στην Barclays πρόστιμο 290 εκατ. στερλινών από τις αμερικανικές και βρετανικές ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα εξάλλου με το Dow Jones Newswires οι Peter Johnson και Jonathan Mathew, οι οποίοι υπέβαλαν στοιχεία και ο Στυλιανός Κοντογούλας, πρώην trader, ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να εμφανιστούν σε βρετανικό δικαστήριο για να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες

Και οι τρεις συνεχίζουν να εργάζονται στη χρηματοοικονομική βιομηχανία μετά την έναρξη της έρευνας για το Libor το 2008, αναφέρει το πρακτορείο.

Ο κ. Κοντογούλας αποχώρησε από την Barclays τον Απρίλιο του 2006 και συνέχισε στη Merrill Lynch, όπου εργάστηκε μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011, αναφέρει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο έγγραφα των ρυθμιστικών αρχών.

Facebook Comments