Ε.Ε.: Αύξηση 5,5% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιανουάριο

MarketNews

Ε.Ε.: Αύξηση 5,5% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιανουάριο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

 Αυξημένη κατά 5,5%, για πέμπτο κατά σειρά μήνα, ήταν η κυκλοφορία νέων οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών.

Παρά την αύξηση των πωλήσεων, η αγορά παραμένει εύθραυστη, με λιγότερα από ένα εκατομμύριο νέα οχήματα (935.640) και βρίσκεται στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδό της όσον αφορά στις νέες κυκλοφορίες Ιανουαρίου από την έναρξη τήρησης των συγκεκριμένων στατιστικών στοιχείων, το 2003.

Η Volkswagen, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία βάσει πωλήσεων, πούλησε 237.538 αυτοκίνητα τον Ιανουάριο, 8,9% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Η PSA Group, στην οποία ανήκουν οι μάρκες Peugeot και Citroen, πούλησε 109.257 αυτοκίνητα, 7,4% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις της Renault αυξήθηκαν κατά 13,4% στα 86.452 αυτοκίνητα.