Δεν υπάρχει κατεύθυνση, ούτε για πάνω, ούτε για κάτω, υποστηρίζουν οι παράγοντες της αγοράς που θεωρούν ότι η αγορά έχει αφήσει για αργότερα την προεξόφληση, είτε καλών, είτε άσχημων ειδήσεων, δεδομένης άλλωστε της άφιξης της τρόικας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το αποτέλεσμα των συνομιλιών με την τρόικα δεν βιάστηκε να προεξοφλήσει ούτε ο επικεφαλής του Eurogroup κ. Γέρουν Ντάισελμπλουμ, με αποτέλεσμα οι δανειστές να έχουν θολώσει τα νερά ως προς την καταβολή της δόσης (σ.σ. δύο δόσεις μαζί) των 8 δις. Ευρώ. Ο γενικός δείκτης κινείται σε ένα πολύ στενό εύρος διακύμανσης, μεταξύ 1.278 – 1.283 μονάδων.

Στάση αναμονής παρατηρείται και στα Ελληνικά ομόλογα, με τη δεκαετία να διαμορφώνεται στο 7,26% και το spread να παραμένει σταθερά κάτω από τις 600 μονάδες βάσης.

Τα όποια σπουδαία νέα θα έρθουν με τις τράπεζες εκτιμούν άλλοι παράγοντες της αγοράς. Όταν έρθει η τρόικα θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την αύξηση κεφαλαίου της Eurobank και τα ποσά που θα χρειαστούν, αν χρειαστούν οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες. Ο τζίρος διαμορφώνεται πάνω από τα 18 εκατ. Ευρώ. Μέχρι πριν από λίγο υποχωρούσε η μετοχή της Coca Cola, στα 19,40 ευρώ με τη Citigroup να δίνει μειωμένη τιμή στόχο στις 17 στερλίνες. Μικρά κέρδη για τον ΟΤΕ, στα 12,29 ευρώ, ισχυρή άνοδος για την Εθνική στα 3,73 ευρώ με αντίσταση στα 3,90, στο 1,93 ευρώ αντιδρά η Πειραιώς και αντίσταση στα 2 ευρώ, στα 10,44 ευρώ ανεβαίνει ο ΟΠΑΠ. Πράξεις πάνω από τα 11 ευρώ για την Coca Cola, αμετάβλήτος στα 6,47 ευρώ ο Μυτιληναίος, προς τα 0,70 ευρώ σκαρφαλώνει η μετοχή της Alpha και 1,54% τα κέρδη για τη Eurobank.

Facebook Comments